GÜNDEM

Kurtuluş Tayiz yazdı: İletişim Başkanı Altun'u hedef alan operasyon

Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u hedef alan karalama haberlerinin basit bir “itibar suikastı”nın ötesinde ciddi bir operasyon özelliği taşıdığını söyledi. Tayiz, "Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atadığı İletişim Başkanı’dır ve dolayısıyla bu operasyonla hedefe konulan kişi de Erdoğan’dır. " dedi.

Kurtuluş Tayiz yazdı:  İletişim Başkanı Altun'u hedef alan operasyon

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, yanına iki partiliyi daha alıp Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evini fotoğraflamak isterken polislere yakalandı. Akşam yazarı Tayiz de bu olayın arka planında FETÖ ve başka güçlerin bulunduğunu belirtti ve "Altun, gizli gizli, alttan alta çevrilen dolapların farkındadır ve bunlara göz yummayacağını gösterdiği için saldırıya uğramıştır. Yani bu olayın arka planı görünenden çok daha “derin”dir.  " diye yazdı.

İletişim Başkanı Altun'u hedef alan operasyon

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’u hedef alan dikkat çekici bir “itibar suikastı” kampanyası yürütülüyor. Bu algı operasyonunun “Dikkat çekiciliği”, FETÖ’nün hakim olduğu dönemlerden kalma kimi özellikler taşımasından kaynaklanıyor. Yani lokal, sınırlı bir suçlama ve karalamanın ötesinde; Altun, inceden inceye hesaplanmış, zaman ayarlı, planlı bir suikast biçiminde hedef alındı. Her ne kadar paravan olarak CHP ve networku kullanılmış olsa da arka planda FETÖ ve başka güçler bulunmaktadır. Bu suikastın profesyonelliği zaten arka plandaki yapıların niteliğini de ele veriyor.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u hedef alan itibar suikastının esas sebebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “iletişimini” doğru ve etkili yürütmesidir. Altun’un, Erdoğan’ı hedef alan sinsi kampanyaları doğru bir şekilde deşifre etmesi, failleri işaret eden güçlü iletişim dili, kendisinin hedef alınmasının başlıca sebebi olmuştur. Bu itibar suikastı ile Altun “aradan çıkarılmaya” çalışılmaktadır.

İletişim Başkanı olarak Fahrettin Altun “aradan çıkarılmadan” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alacak “iletişimin” başarıya ulaşma imkanı da zayıf görünüyor. Son süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ailesini yalnızlaştırmak ve sürekli hedef haline getirmek için yürütülen bir psikolojik harp-algı operasyonu söz konusu. Bu algı operasyonu için içeride ve dışarıda paravan yapılar kullanılmaktadır. Fahrettin Altun, Erdoğan’ı hedef alan bu kapsamlı algı operasyonuna karşı duracağını gösterdiği için hedef alındı. Altun hedef alınırken, aslında Erdoğan’ın etrafındaki herkese “kahramanlık yapmaya kalkanı vururuz” mesajı veriliyor.

Bu yüzden Fahrettin Altun’u hedef alan karalama haberleri basit bir “itibar suikastı”nın da ötesinde ciddi bir operasyon özelliği taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakınındaki isimleri sindirmeye, yıpratarak etkisizleştirmeye çalışıyorlar. Unutmayalım ki, planlı her itibar suikastının ciddi siyasi hedefleri vardır ve büyük bir planın parçasıdır. Yakın tarihte bunun bolca örneği de vardır. Çabuk unutmadıysak FETÖ, inceden inceye düşünülmüş, hazırlanmış iftira ve karalamalarla birçok önemli ismi devreden çıkarıp Erdoğan’a yönelik darbenin önünü açmaya çalışmıştır. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atadığı İletişim Başkanı’dır ve dolayısıyla bu operasyonla hedefe konulan kişi de Erdoğan’dır.

Fahrettin Altun, sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği görevi başka klik ve güçlere tabii olmadan-boyun eğmeden cesurca yürüttüğü için hedeftedir, başka sebepler işin ancak “operasyonel” yüzü olabilir. Altun, gizli gizli, alttan alta çevrilen dolapların farkındadır ve bunlara göz yummayacağını gösterdiği için saldırıya uğramıştır. Yani bu olayın arka planı görünenden çok daha “derin”dir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar