GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz: Özel ve Akşener, Netanyahu gibi konuşuyor

Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, "Özel ve Akşener, Netanyahu gibi konuşuyor" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Kurtuluş Tayiz'in yazısı:

İsrail'de şu an acımasız, gaddar, faşist bir yönetim var. 40 günde 5 binden fazla çocuk öldürdü bu yöneticiler. Bu canavarlıkta İsrail'le yarışacak çok az devlet vardır. Galiba İsrail devletinin kuruluş ayarları böyle. Sadistlik, canavarlık devletin asli niteliğine dönüşmüş. Kim gelirse gelsin, hangi yönetici seçilirse seçilsin bu korkunç işgal ve soykırımcı zihniyetin dışına çıkamıyor.

Batılı hükümetler, Ukrayna'da olduğu gibi Gazze konusunda da ABD'nin etkisi altında hizalandı. İsrail'in korkunç katliamlarına maalesef destek veriyorlar.

Fakat dünya milletleri İsrail'in Gazze'deki katliamlarına karşında hükümetlerinin utanç verici sessizliğine rağmen ayağa kalktı. Dünyanın bütün başkentlerinde Gazze'ye destek gösterileri var. Her dinden, renkten, dilden, etnik gruptan insanlar İsrail'e karşı büyük bir öfke ve nefretle sokaklara dökülmüş durumda.

Dünya için umut verici olan tek şey belki de bu gösteriler. Küresel sistemin kurucu devletleri, İsrail'e destek çıkarak dünya sisteminin hiçbir insani değer taşımadığını gözler önüne serdiler. Mevcut küresel sistem, bugün insan medeniyetinin en büyük bunalımını yaşıyor. ABD'nin jandarmalığını yaptığı bu küresel güç koalisyonu, çocukların, bebeklerin, bir milletin, bir soyun İsrail devleti tarafından korkunç bir şekilde yok edilmesini izlemiyor sadece, bir de verdiği korkunç silahlarla destekliyor.

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar