GÜNDEM

Kurtuluş Tayiz, Millet İttifakı'na seslendi: Bu zihniyet iflah olmaz, anlamıyor musunuz?  

Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, Hatay'daki yangınlar nedeniyle HDP ve PKK'ya tepki gösterdi. Tayiz, isim vermeden Millet İttifakı'na seslenerek "HDP'nin iflah olmayacağını" söyledi.

Kurtuluş Tayiz, Millet İttifakı'na seslendi: Bu zihniyet iflah olmaz, anlamıyor musunuz?  

"Ama ormanları ateşe verenlerin başı boş serseriler olduğunu düşünürsek yanılırız" diyen Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, "bu yıkıcılığı" Türkiye'ye yönelten merkezler olduğunu söyledi.

"Amaçları, bu korkunç yıkıcılığı bütün bir ülkeye yaymak. Ellerinden gelse Türkiye’yi ateşe verecekler. Irak’ı, Libya’yı, Suriye’yi ateşe verdikleri gibi" ifadelerini kullanan Tayiz, Millet İttifakı'nı de isim vermeden eleştirdi:

Hiçbir değere sahip olmayan bu terör örgütüyle, onun siyasi uzantılarıyla “seçim ittifakı” yapanların; bu ittifaka destek sunan sanatçı, aydın, yazar takımının; velhasıl, birlikte 2023 hayali kuranların şimdi görmesi gereken gerçekler var. Üstüne yatamayacağınız, geçiştirilecek, görmezden gelinecek bir yolda değilsiniz. PKK’sı, YPG’si, HDP’si fark etmiyor; yakınlaştığınız, kader birliği yaptığınız grubun zihniyet dünyası bu. Ormanlarımızı yakıyorlar, içlerindeki canlılarla birlikte! Ortada teröre mesafeli, siyasi ilişki kurulacak, ittifak yapılacak bir siyasi parti yok! Bu bir aldatmaca! Yangını içimize taşımak için kurulan bir düzenek bu. Hâlâ görmüyor musunuz?

Bakın, PKK ormanlarımızı yakarken HDP de “devlet ormanları yakıyor” yalanıyla terör örgütünü temize çekmeye çalışıyor. Kitleleri aldatmaya, kandırmaya çalışıyor. Bu zihniyet iflah olmaz, anlamıyor musunuz?  

Yazının tamamı için 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar