GÜNDEM

Kurtuluş Tayiz: İtalya gibi olmadık diye üzülenler var

Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, koronavirüs konusunda İtalya gibi perişan bir görüntü vermediğimiz için üzülen bazı muhalif yayın organlarına tepki gösterdi.

Kurtuluş Tayiz: İtalya gibi olmadık diye üzülenler var

Türkiye, Koronavirüs konusunda başarılı bir sınav verirken bazı müzmin muhalifler de hayıflanıyor. Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, bazı muhaliflerin "neden İtalya gibi olmadık" diyerek üzüldüğünü belirtti. 

İşte o ifadeler: 

Maalesef Avrupa berbat durumda; tekrar barbarlık dönemine dönüyor gibiler. Yağmalama görüntüleri gerçekten korkunç. OHAL ilan edilen sokaklarda tanklar ve maskeli askerlerin görüntüleri korku filmlerini andırıyor. Nüfusun yaşlı kesimi kendisini ölüme terk edilmiş hissediyor. Yoksullar, tedavi imkanlarından yararlanamamaktan korkuyor. Yabancılar bir an önce kendi ülkelerine dönme telaşında. Avrupalıların kendi medeniyetlerine olan azıcık inançları da bitmiş durumda. Avrupa’da yaşanan görüntülerin aynısını Türkiye yaşamadı diye içlenen, üzülen, öfkelenen fosilleşmiş bir muhalefetimiz ve adeta kelaynak gibi (sağda solda T24 gibi internet sitelerinde) tek tük kalmış bazı yazarlarımız var. Sokaklarda neden tanklar, eli silahlı-maskeli askerler dolaşmıyor diye devlete kızıyorlar!

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum