TV HABER

Kurtuluş Tayiz Fatih Portakal'ın yayıncılığında değişmeyen tek şeyi yazdı

FOX TV’de Fatih Portakal’ın sunduğu haberlerin her gün ayrı bir yalanla gündeme geldiğini söyleyen Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, Portakal’ın yayıncılığında değişmeyen tek şeyin yalan habercilik olduğunu söyledi.

Kurtuluş Tayiz Fatih Portakal'ın yayıncılığında değişmeyen tek şeyi yazdı

FOX TV'de Fatih Portakal tarafından ortaya atılan emekli maaşlarında kesinti yapılacak iddialarına Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yalanlama geldi. Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz de Fatih Portakal'ın haber anlayışını tarif etti ve CHP yöneticileri ve özellikle de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu yalan haberlere dayanarak ayrı ayrı suçlamalarla, iftiralarla günlük siyaset yaptığını söyledi. Tayiz, "Akşama Portakal, sabaha Kemal Kılıçdaroğlu aynı yalanları tekrarlayıp duruyor. Yıllardır böyle, sonsuz bir yalan döngüsü sürüp gidiyor." dedi.

Portakal'ın yalanları

Sonsuz enerji üreten bir makina icat edilmedi henüz ama sınırsız yalan üreten bir haber kanalımız var. Evet, FOX TV’de Fatih Portakal’ın sunduğu haberler maalesef her gün ayrı bir yalanla gündeme geliyor.

Portakal’ın haber anlayışı şöyle: Bir gün yalandan özür, iki gün yalandan haber. Akşam haberlerinde yalanı verip, sabah özür diliyor. Her akşam ayrı bir yalan, iftira, nefret suçu içeren haberlerle milletin karşısına çıkıyor; fakat sabaha “yanlış anlaşıldık, özür dileriz” diyerek geri adım atıyor. Portakal’ın yayıncılığında değişmeyen tek şey yalan habercilik.

Tabii, özür dilemesine rağmen Portakal’ın ürettiği yalan haberler, birkaç saat içinde bütün Türkiye’yi dolaşıyor. CHP yöneticileri ve özellikle de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bu yalan haberlere dayanarak ayrı ayrı suçlamalarla, iftiralarla günlük siyaset yapıyor.

Türkiye’de siyaset aslında böyle üretiliyor. Muhalefet partileri, akşam Portakal’dan dinledikleri yalanları sabah Meclis’te, parti gruplarında, medyada ciddi ciddi konularmış gibi konuşuyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü grup konuşması da tamamen Fatih Portakal’ın uydurduğu “SGK, emeklilerin maaşında yüzde 5 kesintiye gidecek” yalanı üzerine kurulmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında kırk tane yalan da kendisi ekleyerek bu konuda ne çalışması, ne düşüncesi olan SGK’yı zan altında bıraktı, hükümeti de gerçek olmayan bilgilerle suçladı.

Bir aralar “yüzyılın buluşu” olarak lanse edilen “Erke dönergeci” adı verilen, sonsuz “enerji” üretebilir bir makineden bahsedilirdi. Portakal’ın haber programı tam da bu “Erke dönergeci”ne benziyor. Akşama Portakal, sabaha Kemal Kılıçdaroğlu aynı yalanları tekrarlayıp duruyor. Yıllardır böyle, sonsuz bir yalan döngüsü sürüp gidiyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar