GÜNDEM

Kurtuluş Tayiz: Erdoğan'ın gençlerle yaptığı YouTube yayını muhalefetin dengesini bozdu

Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlerle yaptığı YouTube yayınının muhalefetin dengesini sarstığını belirtti.

Kurtuluş Tayiz: Erdoğan'ın gençlerle yaptığı YouTube yayını muhalefetin dengesini bozdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle ilk defa YouTube yayını yapınca olanlar oldu. Muhalefet kolları sıvadı ve dislike kampanyası başlattı. 

Bu durumu köşesine taşıyan Kurtuluş Tayiz, Erdoğan’ın yayınının muhalefetin dengesini bozduğunu söyledi. 

İşte o ifadeler:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle Youtube’ta buluşma gerçekleştirmesi, gençlerin sorunlarını doğrudan kendilerinden dinlemesi, şikayet ve eleştirilerine kulak vermesi, pek çok yanlış bilgiye açıklık getirmesi bu yüzden en fazla da muhalefeti rahatsız etti. Aslında Erdoğan gençlerle belirli aralıklarla, sık sık görüşen bir isim. Ancak bu buluşmanın özelliği, gençlerin kendilerini en özgür hissettikleri bir alanda, internette gerçekleştirilmesi oldu. Ve gençler, bütün şikayetlerini özgürce dile getirebildikleri gibi, Erdoğan aleyhindeki önyargılarından da kurtulma fırsatı bulmuş oldular.

Erdoğan düşmanlığını taşırmadık mecra bırakmayan muhalefetin ise bu buluşmayı karalamak için “beğenmeme” (dislike) kampanyası düzenlemesi, yayını sabote etmeye kalkması ise son derece dramatikti. Ancak onlar da biliyor ki, Erdoğan girdiği her yeri, alanı, mecrayı feth eden bir lider. Video konferansın izlenme oranları da bunu gösteriyor. 2,2 milyondan fazla kişi yayını şimdiye kadar izlemiş durumda.

Bu açıdan yıllardır dolduruşa getirmeye çalıştıkları gençliğin elden çıkma tehlikesi muhalefetin dengesini sarstı, moralini bozdu.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum