GÜNDEM

Kurtuluş Tayiz: CHP hezimet yaşıyor, zamanın ruhu Erdoğan’dan yana

Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, son dönemde CHP'nin kullandığı tehdit dilinin nedenini yaşanan hezimet olduğunu ve Türkiye'nin uluslararası alanda kazandığı itibardan dolayı zamanın ruhunun Erdoğan'dan yaza olduğunu belirtti.

Kurtuluş Tayiz: CHP hezimet yaşıyor, zamanın ruhu Erdoğan’dan yana

Son dönemlerde CHP neden tahdit dili kullanıyor? Siyasi arenada bu soru merak edilirken Kurtuluş Tayiz, CHP'nin bir hezimet yaşadığını ve 2023 hayallerinin suya düştüğünü yazdı. 

Koronavirüs nedeniyle başarılı bir sınav veren Türkiye'nin uluslararası alanda ciddi bir itibar kazandığını belirten Tayiz, zamanın ruhunun Erdoğan'dan yana olduğunu söyledi.

İşte o yazı:

17 yıllık iktidarında sağlık sistemine yaptığı yatırımlarla Erdoğan’ın hem içeride hem de dışarıda desteği arttı. CHP’nin ise bu süreçte ayaklarının altındaki toprak kaydı. CHP’yi kontrol eden üst aklın 2023 hayalleri de suya düştü. Siyasi ve psikolojik olarak

CHP ciddi bir çöküş içine girdi. Birdenbire faşist dile sarılılmalarının sebebi bu. Psikolojik üstünlüğü yeniden ele geçirmeye çabalıyorlar.

Zira büyük bir hezimet yaşıyorlar. Zamanın ruhu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana işledi. Erdoğan’ın güç kaybetmesini bekledikleri bu süreçte, tüm gelişmeler aksine Erdoğan’ın güçlenmesine yaradı. Muhalefetin dalga geçtiği, gereksiz görüp alay ettiği, “çok büyük yapmışlar, yürü yürü bitmiyor” dediği dev hastane yatırımları, Türkiye’yi dünyanın en güçlü sağlık sistemine sahip ülkelerinden biri haline getirdi. Bu hezimetten kurtulmak, biraz nefes alıp toparlanabilmek için tekrar darbe tehditlerine, zorba bir dile sarıldılar.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar