GÜNDEM

Kurtuluş Tayiz, ABD'deki olaylara karşı medyanın tavrını eleştirdi

Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, ABD'deki olaylara karşı siyasetin dalga geçtiğini ama medyanın üzüldüğünü ortaya serdi.

Kurtuluş Tayiz, ABD'deki olaylara karşı medyanın tavrını eleştirdi

Medyanın Amerikancı ve küreselci olduğuna dikkat çeken Kurtuluş Tayiz, ABD'de yaşanan olaylara karşı büyük medya kuruluşlarının üzüntü duyduğunu belirtti. 

Bunun yanında siyasetin ise olaylarla dalga geçtiğinin de altını çizen Tayiz, şunları yazdı:

Trump taraftarlarının Amerikan sisteminin en önemli siyasi sembollerinden biri olan Kongre binasını basması dünyada büyük yankı uyandırdı. Her ne kadar “demokrasi” adına allanıp pullansa da o bina küreselcilerin zorba düzenini temsil ediyor. Trump’ı devirmek için küreselcilerin mobilize ederek sokağa çıkardığı eylemcileri alkışlayanların bu olaylar karşısında “demokrasi”, “meşruiyet” laflarını ağızlarından düşürmemesi ise oldukça ilginçti. Özellikle de büyük medya kuruluşlarının izleyicilerine olup biteni “utanç görüntüleri” biçiminde aktarması da son derece komikti. Kim adına utandı bizim medya kuruluşları, hangi düzen adına, bilemiyorum. Ama yayınlarıyla, kıyaslama ve karşılaştırmalarıyla medya küreselcilerin uzantısı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar