GÜNDEM

Kürsüde değinmediği tek konu!Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o soruyu kuliste sordular

Grup toplantısının ardından Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile görüşen Erdoğan'a kürsüde değinmediği darbe tartışmaları konusu soruldu. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de bugün kaleme aldığı yazısında kuliste yaşananları kaleme aldı.

Kürsüde değinmediği tek konu!Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o soruyu kuliste sordular

Meclis'teki grup toplantısının ardından gazetecilerin yanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı muhabirlerinden darbe söylentilerine yönelik bir soru geldiğini ifade eden Abdülkadir Selvi, " Çünkü Erdoğan, grup konuşmasında her konuya değindi ama bir konuya girmedi. O da darbe söylentileri." dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cevabını okuyucularına aktardı:

“Darbe söylentileri, yeni kampanya. Oyuna gelinmesin, vatana millete ihanettir. Bunun bir defa adını bile anmak bize haramdır”

Erdoğan’ın darbe hassasiyeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup konuşmasını yaptıktan sonra Meclis’ten ayrılıyordu.

Kuliste bizim de bulunduğumuz bölüme geldi. Karşılıklı selamlaştıktan sonra, “Konuşmanız etkiliydi. Mesajlar güçlüydü” dedim. “Öyle mi?” diye karşılık verdi. “Görüntülerle anlatılması daha etkili oldu. Sinevizyondaki görüntüler iyi seçilmişti” dedik. Erdoğan, “İyi miydi?” diye karşı soruyla cevap verdi. O sırada özellikle 15 Temmuz’la ilgili görüntüleri izlerken o geceyi tekrar yaşadıklarını, gözyaşlarına hâkim olamadıklarını söyleyenler oldu. Cumhurbaşkanı başıyla onayladıktan sonra Cumhurbaşkanlığı muhabirlerinin olduğu bölüme doğru ilerledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a darbe tartışmalarıyla ilgili soru orada geldi. Çünkü Erdoğan, grup konuşmasında her konuya değindi ama bir konuya girmedi. O da darbe söylentileri. “Darbe söylentileri, yeni kampanya. Oyuna gelinmesin, vatana millete ihanettir” dedi. 15 Temmuz’da milletin darbecilere verdiği cevabı hatırlattıktan sonra “Bunun bir defa adını bile anmak bize haramdır” diye konuştu. Erdoğan, AK parti milletvekilleriyle toplantıda darbe söylentilerine son noktayı koydu demiştik. Bu kez darbe söylentilerini gömdükten sonra üstüne beton döktü. 


Ancak dün Meclis’teydim. İktidar ve muhalefet kulislerinin nabzını tutmaya çalıştım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı tavrına rağmen darbe tartışmaları sürüyordu. Daha doğrusu milletvekilleri, darbe tartışmalarının arkasında ne yattığını, bu tartışmaların neden başlatıldığını ve nereye varılmak istendiğini anlamak istiyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum