GÜNDEM

Kürşad Zorlu'dan alkışlanacak '1 Mayıs' yazısı

Habertürk yazarı Kürşad Zorlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili yazdığı yazısında gelir eşitsizlikleri ve artan işsizlik ile ilgili sorunları dile getirirken çözüm önerilerini de Türk tarihinden örneklerle verdi.

Kürşad Zorlu'dan alkışlanacak '1 Mayıs' yazısı

1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı, bu sene de pandeminin gölgesinde geçiyor. Pandeminin getirdiği zorluklar ve çalışanların yaşadığı sıkıntılar ile birlikte işsizliğin artması da bu yılki 1 Mayıs'ı daha anlamlı kılıyor.

Habertürk yazarı Kürşad Zorlu, pandemi şartları ve artan ekonomik sorunlar nedeniyle oluşan gelir eşitsizliği ve işsizlik gibi sorunlara parmak bastı. Bunların çözümünü de Türk tarihindeki uygulamalarla örneklendirdi. 

İşte o yazı:

Bu yıl 1 Mayıs, salgının gölgesinde ve çalışan kesimlerin ağır koşullarla yüzleştiği bir dönemde gerçekleşiyor. Dünyada göreli olarak artan işsizlik ve özellikle genç işsizlikteki umutsuz tablo insanların hayatını derinden etkiliyor. Türkiye'de de en zengin ile en yoksul arasındaki eşitsizlik düzeyinin 8.3 kata yükseldiği görülüyor.

Aslına Emek ve Dayanışma Günü denildiğinde, muhtevası bakımından bende 3 önemli kavramı çağrıştırıyor.

“Emeğin kutsallığı”, “adil bir paylaşım” ve elbette “işi ehline vermek” yani liyakat. Bu kavramlar siyaset dünyasında çok kullanılsa da sorunların odağında yer almaktan bir türlü kurtulamazlar. Dolayısıyla her 1 Mayıs geldiğinde bu başlıklarda Türkiye’nin nasıl bir değişim gösterdiğine bakmak daha anlamlı ve katkı sağlayıcı olacaktır.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar