GÜNDEM

Kürşad Zorlu cevapladı: Karabağ’da varılan mutabakat ne anlama geliyor?

Ermenistan yenilgiyi kabul etti, Azerbaycan zafer ilan etti! Peki Karabağ’da varılan mutabakat ne anlama geliyor? Habertürk yazarı Kürşad Zorlu, soruyu bugünkü köşesinde yanıtladı.

Kürşad Zorlu cevapladı: Karabağ’da varılan mutabakat ne anlama geliyor?

Dün akşam Azerbaycan ve Ermenistan arasında Karabağ konusunda Putin'in gözetiminde ateşkes ilan edildi. Ermenistan'da kaos ortamı yaşanırken, halk parlamentoyu bastı ve Meclis Başkanını darp etti. Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan'ın evini de basan göstericiler Paşinyan'ın yatak odasına kadar girdi ve buralardan yayın yaptı. Azerbaycan'da ise halk sokaklara dökülerek zaferi kutladı.

İki taraftaki hareketlilik devam ederken gözler imzalanan ateşkese çevrildi. Bu kapsamda Rus güçlerinin barış gücü olarak bölgey eyerleşecğei belirtilirken, diğer maddeler de tartışılmaya devam ediliyor. Habertürk gazetesi yazarı Kürşad Zorlu da anlaşma maddelerini okuyucularıyla paylaşarak değerlendirmelerde bulundu:

Bu anlaşma 27 Eylül öncesine göre Azerbaycan için kazançlı ve temkinli hareket edilmesi gereken bir anlaşmadır. Ermenistan’ın geçmiş yöntemlerle işgali sürdüremeyeceğinin kanıtıdır. Askeri gücünün Azerbaycan karşısında net mağlubiyetidir. Türkiye ve Azerbaycan işbirliğinin bölgede neler başarabileceğinin dünyaya ilanıdır. Ancak anlaşmanın getirilerinin tahsilatı konusunda çok dikkatli olmak gereklidir!! Zira Rusya da istediğini almış gözükmektedir. Ve Moskova'nın uzun vadeli politikaları düşünüldüğünde yukarıda bahsedilen riskleri de hatırdan çıkarmamak çok önemlidir...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar