TELEVİZYON

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Kadir Gecesi’nde

TRT'nin her Ramazan düzenlediği Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali, yarın Kadir Gecesi’nde yapılacak.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Kadir Gecesi’nde

TRT’nin 2017 yılından bu yana Ramazan ayına özel izleyiciyle buluşturduğu Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda büyük final Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yarın saat 20.30’da Kadir Gecesi ekrana gelecek.

 Bu yıl 4’üncü sezonu düzenlenen TRT’nin Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması yine izleyenlerin gönüllerini fethetti. Sosyal mesafe kurallarının uygulandığı ve seyircisiz çekilen yarışmanın Kadir Gecesi’nde yayınlanacak finalinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çekimlere görüntülü bağlanarak yarışmacıları tebrik etti. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren’in de katılımıyla final bölümü 19 Mayıs Salı Kadir Gecesi saat 20.30’da TRT 1’de izleyenlerle buluşacak.

7 finalist birincilik için yarışacak

Ramazan boyunca Kur’an tilavetleriyle gönülleri okşayan yarışmacılar, finalde dereceye girmek için jüri üyelerini etkilemeye çalışacak. Mustafa Cihat Kılıç’ın sunumuyla, jüri üyeleri Mehmet Ali Sarı, Hafız Osman Şahin, Osman Egin ve Halil Necipoğlu büyük finale kalan yedi finalistin okuyuşlarını değerlendirerek derecelendirmede bulunacak. Birinciye 50 altın, ikinciye 25 altın ve üçüncüye 15 altın verileceği final bölümü izleyenleri mest edecek.

trt
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar