POLEMİK

"Kur-an yarışmasının reyting odaklı şarkı yarımalarından farkı yok"

TRT 1'in tartışmaların odağındaki yarışma programı ‘Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’yla ilgili birbirinden ilginç ve dikkat çeken sorular geldi...

"Kur-an yarışmasının reyting odaklı şarkı yarımalarından farkı yok"

Ramazan ekranının polemik konusu TRT 1'de yayınlanan ‘Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’ oldu...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de “Kuran, ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir" diye eleştirdiği yarımayla ilgili Habertürk yazarı Mustafa Doğan'dan dikkat çeken sorular geldi...

"REYTİNG ODAKLI ŞARKI YARIŞMALARINDAN FARKI YOK"

"Formatı, ödül sistemi, dekoru, sahne önü-arkasıyla reyting odaklı şarkı ve yetenek yarışmalarından bir farkı yok. Asıl sıkıntı da bu zaten" diyen Mustafa Doğan, TRT Ana Haber Spikeri Erhan Çelik'in “Diyanet’in Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışmaları yıllarca haber oldu. Şimdi bunun millet arasında yapılmasında ne sakınca var ki?” sözleri için de şu tespiti yaptı:

ÖZEL BİR KANALD OLSA ERHAN ÇELİK YİNE BÖYLE SAVUNUR MUYDU?

"Evet ama burada mevzu, Kuran yarışması yapılması değil. Çelik’in dediği gibi bu yarışmalar yıllarca haber oldu, ancak hiçbir zaman reyting malzemesi yapılmadı."

"Ayrıca bu yarışma TRT çatısı yerine özel bir kanalda yapılsa emin olun kıyamet kopardı. O zaman Çelik’in bakış açısı yine aynı olur muydu çok merak ediyorum" diyen Mustafa Doğan, "Cevabını merak ettiğim başka şeyler de var…" dedi ve kritik soruları sordu:

BÜTÇESİ NE?.. ELDE EDİLEN KAR HAYIR İŞLERİNDE Mİ KULLANILACAK?

"Bu yarışmanın bütçesi nedir, TRT’ye ne kadara mal olmuştur? Yapımcı ve TRT elde ettikleri gelirleri kâr hanelerine mi yazacak yoksa bir hayır işinde mi kullanacak?"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum