GÜNCEL

Külliye iddiası yalan çıkan Rahmi Turan derhal gazeteciliği bırakmalı

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ve Gazeteciler.Com Genel Yayın Yönetmeni Cuma Obuz medya gündeminde geniş yer tutan konuları ve haftanın enlerini 'Haftaya Bakış' yayınında ele almaya devam ediyor.

Külliye iddiası yalan çıkan Rahmi Turan derhal gazeteciliği bırakmalı

Siyaset ve medya dünyasında herkes Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın iddiasını konuştu, tartıştı. Önce herkes iddiadaki sır CHP'liyi merak etti ardından Turan'ın 'Saray'daki kaynağım' dediği ismi...

'Haftaya Bakış'ta da günlerdir konuşulan bu mesele masaya yatırıldı. Kılıçdaroğlu'na 'Doğru buluyorum ama isim vermiyorum' açıklamaları üzerinden yüklenen Hadi Özışık, Rahmi Turan'ın ise gazeteciliği bırakması gerektiğini belirtti. Özışık, "Medyayı kirletmemesi lazım." dedi.

Hadi Özışık'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Böyle bir haber kaynağı var mı, Rahmi Turan'ı biri aramış mı, Rahmi Turan'a bir CHP'linin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la gizli şekilde görüştüğü konusunda bilgi vermiş mi, Erdoğan gelen CHP'liye 'Sen git senin gibi adamlara ihtiyaç var. Bende sana yardımcı olacağım' ifadesini kullanmış mı? 

İddia hakkında bir sürü açıklama yapıldı. Tartışma şuydu Turan'ın ertesi günü gazetesinde yazdığı yazı idi. Kimse senin kaynağını tartışmıyor ki.. Herkes sana haberin öznesini soruyor. İlkeli olması gereken şey şu Sen haberin öznesini açıklamak zorundasın. Kılıçdaroğlu, İsmail Küçükkaya'ya konuştu ertesi gün. Esas problem şurada. 'Erdoğan özel ekip tutmuş CHP'nin içine sokmuş bizi karıştırmak istiyor' dedi.  Kim deyince devletin önemli kurumlarımı deyince 'Ben isim vermek istemem'...

"KIYAMETİ KOPARTMAN LAZIM"

Senin partin bu kadar aciz mi? Sen partide bostan korkuluğu musun? Sen ne iş yapıyorsun? 'Şaşırmadım diyor' kendi partisi içerisindeki insanları karalıyor. Senin partin bu kadar mı dağınık? Senin partinin içerisinde bu kadar mı hain var? Niye şaşırmadın? Senin kıyameti kopartman lazım, reddediyorum demen lazım.

Dünden beri gazeteci arkadaşlar bu CHP'liyi soruyor. Kılıçdaroğlu'nun yapması gereken tek bir şey var. Bu adamı biliyorsan neden deşifre etmiyorsun, neden hain demiyorsun? Senin biliyorum dediğin adamı içeride barındıracaksın bir şey yapmayacaksın?

"GAZETECİLİK GEÇMİŞİ ÇOK KİRLİ"

Rahmi Turan'ın gazetecilik geçmişi çok kirli. Bir hastaneden muhabirin getirdiği doğum haberinden sakallı bebek portresi çizip kıyamet kopacak diyen Rahmi Turan'dan bahsediyoruz. Rahmi Turan, Behiç Kılıç'ın yapmış olduğu gazetecilik sayesinde var oldu. Tek başına değil. Behiç Kılıç öldüğünde cenazesine bile gitmedi.Bir insan üfürükten bir haber yazıp sonra da yıllarca bu işi yapacaksın bu işi unuttum diyeceksin.

Niye böyle bir şey konuşuldu? Tezgah...Kılıçdaroğlu'nun karşısına kim çıkarsa çıksın Saray'ın adı yaftasını şimdiden yemiş bulunuyor mesele bu...

"RAHMİ TURAN'IN GAZETECİLİĞİ BIRAKMASI LAZIM"

Rahmi Turan'ın da gazeteciliği bırakması lazım medyayı kirletmemesi lazım. Sözcü gazetesi ciddi yanlışlar yapıyor. Geçenlerde 10 Kasım törenleri için rektörle ilgili bir fotoğraf verdi meğer o rektör Atatürk için tırmanıştaymış. Sözü gazetesi bunu sürmanşetten vermesine rağmen özür dilemedi. 

Bu şehit aileleri için toplanan paralar için vakfın yerini bulamadık dediler. Dün araştırdım vakıf olduğu yerde duruyor paralarda bankada duruyor. Bir tek araştırma... 

RAHMİ TURAN'IN İDDİASI NEYDİ?

Turan yazısında CHP'li bir siyasetçinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Külliye'de bir görüşme gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Görüşmede Erdoğan'ın söz konusu CHP'li isme, “Türkiye'nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir” dediğini de savundu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar