GÜNDEM

'Küçük olsun benim olsun zihniyeti’ CHP’yi esir aldı

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde CHP'deki liste savaşlarını inceledi. "Kılıçdaroğlu değişim dedi ama kimse değişmedi" diyen Bayer, "Küçük olsun benim olsun zihniyeti, CHP’yi esir aldı" ifadesini kullandı

'Küçük olsun benim olsun zihniyeti’ CHP’yi esir aldı

CHP delegeleri, önceki gün yaptığı kurultayla Kemal Kılıçdaroğlu'nu altıncı kez geel başkan seçti. Arkasındaki CHP medyası ve İzmir il başkanının desteğine rağmen Tuncay Özkan kaybetti. Bazı isimlerse Kılıçdaroğlu'nun listesini delgi.

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde liste savaşlarını ele aldı. Bayer, Kemal Kılıçdaroğlu'nun son halini alan listesi için "Kılıçdaroğlu ‘değişim’ diyor ama kimse değişmiyor 18 yıldır iktidar partisi aynı, ana muhalefet partisi de... Son 10 yıldır CHP yönetiminde kimler varsa, neredeyse hepsi ‘değişim ve iktidar kurultayı’nda yine görevdeler. İronik bir durum değil mi?" diye sordu:

CHP'DE "KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN" ZİHNİYETİ

Kılıçdaroğlu değişim dedi ama kimse değişmedi. CHP aynı CHP... Oy arttırma motivasyonu yerine mevcudu koruma ve umudu Gül-Babacan-Davutoğlu-Akşener-HDP’li dostlara bağladı CHP lideri. Dikkat ettiniz mi, Kılıçdaroğlu açılış konuşmasında “Dostlarla iktidara geleceğiz” dedi. Ciddi bir değişim olmadan CHP oylarında erime olacağını göremiyorlar. Eldeki belediyelerdeki rant savaşı ve bunlara giden PM üyeleri için iktidar bundan ibaret.

‘Küçük olsun benim olsun zihniyeti’ CHP’yi tekrar esir almışa benziyor. AKP, bu kongreden çok memnun. CHP artık ciddi bir rakip olmaktan kendi kendini çıkardı.

PM üyeleri de şimdiden vekillik ve belediye başkanlığı için kulise başlamışlar. Hayırlı olsun!

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar