GÜNDEM

Kübra Par'dan Sözcü yorumu: En basit ifadeyle saçmalamış

Habertürk yazarı Kübra Par, Sözcü gazetesinin Ayasofya manşetini yorumladı.

Kübra Par'dan Sözcü yorumu: En basit ifadeyle saçmalamış

Sözcü gazetesinin tepki çeken Ayasofya manşetini eleştiren Habertürk yazarı Kübra Par, yapılan şeyin en basit ifadeyle saçmalık olduğunu yazdı. 

Olayı Fikri Sağlar'ın başörtüsü çıkışıyla birlikte değerlendiren Par, bunları bir paranoyaların dışa vurumu olarak yorumladı.

İşte o yazı:

Sözcü Gazetesi elbette Ayasofya’nın müze olarak korunması gerektiğini düşünebilir, 86 yıl sonra ibadete açılmasını eleştirebilir. Nitekim ben de tartışma ilk çıktığında müze olarak korunmasını tercih edeceğimi yazmıştım. Fakat bu durumu deprem, çığ, korona, kadın cinayetleri gibi korkunç olaylarla eşdeğer tutarsanız en hafif tabiriyle saçmalamış olursunuz. Daha da ötesi Ayasofya’nın ibadete açılmasından büyük mutluluk duyan milyonlarca dindar insanı rencide etmiş olursunuz. Cumhurbaşkanı’na da bu haber üzerinden seçmenini konsolide edeceği gollük pas imkânı vermiş olursunuz. Önce Fikri Sağlar’ın çağdışı 'türban' yorumu, ardından Sözcü Gazetesi’nin cami açılışına “Yılın felaketi” demesi… Türkiye’de irtica fobisi yeniden mi patlıyor, birileri yıllarca içine attıkları paranoyaları tekrar ortaya mı döküyor diye düşünmeden edemiyor insan…

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum