GÜNDEM

Kübra Par’dan Rasim Ozan Kütahyalı’ya bomba sorular

Habertürk yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde iyi ve kötü gazeteci arasındaki farklara değinip, Cansu Çamlıbel'in iyi bir gazeteci olduğunu yazdı. Par, Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’ya da paraşütle yazar yapılan ismin kim olduğunu, herkesin o isim konusunda sus pus olma sebebini ve Kütahyalı’nın o ismi neden açıklamadığı sorularını sordu.

Kübra Par’dan Rasim Ozan Kütahyalı’ya bomba sorular

Habertürk yazarı Kübra Par, bugün kaleme aldığı yazısında iyi ve kötü gazetecide bulunan özellikleri sıraladı.

Par, iyi gazetecinin habere, kötü gazetecinin ise patronun ya da siyasetçinin ağzına baktığını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü "İyi gazeteci bileğinin hakkıyla adım adım yükselir, kötü gazeteci ayak oyunlarıyla. İyi gazeteci centilmence rekabet eder, kötü gazeteci haset eder. İyi gazeteci kalemine güvenir, kötü gazeteci ilişki ağlarına."

Par, iyi ve kötü gazeteci arasındaki farkları yazma sebebini ise; Cansu Çamlıbel'in iyi bir gazeteci olduğunu ifade etmek için olduğunu söyleyerek sözlerine şu satırları ekledi "Yaşça benden biraz büyüktür, meslekte benden eskidir ama hikâyelerimizin çakıştığı dönemler oldu. O Hürriyet gazetesinde pazartesi röportajları yapardı, ben Habertürk’te. Bir Alman disiplini ve soğukluğuyla çalışırdı. Merakla bakardım o hafta kiminle konuştuğuna."

Rasim Ozan Kütahyalı'nın, yıllar sonra günah çıkarma çabasının kendisine sadece acıklı geldiğini belirten Par, Kütahyalı'ya şu soruları sordu "Bu arada anlattığı hikayede paraşütle yazar yapılan isim kim? Niye herkes o isim konusunda sus pus? Rasim neden açıklamıyor? Dahası o isim böylesi bir operasyonla yazar yapılmayı içine nasıl sindirmiş?"

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar