GÜNDEM

Kübra Par'dan muhalefete söylem uyarısı: Bu sadece Erdoğan’ın oylarını artırır

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olması üzerine muhalefet cephesinden sürdürülen "hukuki" tartışmaları değerlendirdi.

Kübra Par'dan muhalefete söylem uyarısı: Bu sadece Erdoğan’ın oylarını artırır

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olması üzerine muhalefete yakın kimi Anayasa hukukçularının da dahil olduğu bir tartışma yaşanıyor.

Anayasa hukuku profesörü Süheyl Batum, Erdoğan’ın bir kez daha aday olamayacağını söyleyerek, 2019'da seçilmesini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildikten sonraki ilk dönemi olarak görmek yerine Parlamenter sistemdeki görev süresini de ekliyorlar.

BU TARTIŞMA SADECE ERDIĞAN'IN OYNALARINI ARTIRIR

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, Batum'un “Recep Tayyip Erdoğan 2014'de ve 2019'da iki kez seçildi. Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilebilmesi prensip olarak mümkün değildir. Ancak Meclis erken seçim kararı alırsa durum değişir” sözlerini hatırlatarak bugünkü köşesinden uyarıda bulundu. Par'a göre "bu tartışma sadece Erdoğan’ın oylarını artırır."

İSTANBUL SEÇİMLERİ ÖRNEĞİ

Yazar, bunun sebebini ise şöyle açıklıyor:

Nasıl ki İstanbul’da seçimlerin iptal edilmesini haksızlık olarak gören seçmen ikinci turda Ekrem İmamoğlu’na desteği ciddi oranda artırdıysa, nasıl ki 367 kararı sonraki dönemde AK Parti’ye yaradıysa, Erdoğan’ı mağdur edecek bu tartışma da aynı etkiyi yaratır. Hele de bu itiraz ‘eski CHP’ ile bütünleşmiş Süheyl Batum gibi bir isimden geliyorsa…

"ERDOĞAN'IN ÖNÜNÜ HUKUKEN KESMEYE ÇALIŞIYORLAR" ALGISI OLUŞUYOR

2023 için dikkatli bir seçim stratejisi kurmaya çalışan muhalefet liderleri, “Erdoğan’ı sandıkta yenemeyecekleri için hukuki yollarla önünü kesiyorlar” algısı yaratacak bu tartışmayı bir an önce sonlandırmalı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar