GÜNDEM

Kübra Par'dan Metiner'in Hilafet çıkışına destek

Star yazarı ve AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, Ayasofya, Hilafet konusunda yaptığı açıklamada Hilafet'in, dinsel değil;tarihsel olduğunu, demokratik cumhuriyet tercihinden şaşmamak gerektiğini dile getirmişti. Habertürk yazarı Kübra Par da bugünkü köşesinde Metiner'in sözlerinin son derece haklı olduğunu ve cumhuriyet değerlerinin vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Kübra Par'dan Metiner'in Hilafet çıkışına destek

Ayasofya'nın, 86 yıllık aranın ardından cami olarak ibadete açılması ile birlikte Mustafa Kemal Atatürk, hilafet ve laiklik üzerinden yapılan açıklamalara toplumun farklı kesimlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Habertürk yazarı Kübra Par da bugünkü yazısında Mehmet Metiner'in, Ayasofya,Hilafet üzerine yaptığı açıklamaları hatırlatıp Metiner'in sözlerinin son derece haklı olduğunu dile getirdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in, AK Parti adına yaptığı konuşmada çok açık ve net bir biçimde Anayasal Cumhuriyet ilkelerine ve Atatürk’e saygıyı belirtmesinin de bugünkü atmosferde çok değerli olduğunun altını çizen Par, "Atatürk’e karşı saygısızlık ya da hilafet tartışması sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı siyasi sabotaj değil Cumhuriyet’in temel ilkelerine ve ona sahip çıkan millete karşı sabotajdır." şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar