GÜNDEM

Kübra Par'dan Kobani gözaltıları yorumu: Bu süreç HDP’yi güçlendirir

Habertürk yazarı Kübra Par, Kobani gözaltılarına ilişkin yaptığı değerlendirmede "Bu operasyon HDP’ye desteği artırır, muhalefet ittifakını güçlendirir" ifadelerini kullandı.

Kübra Par'dan Kobani gözaltıları yorumu: Bu süreç HDP’yi güçlendirir

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde 2014'teki Kobani olaylarına ilişkin soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde yapılan ve HDP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu gözaltıları değerlendirdi. Par, "Bu operasyon HDP’ye desteği artırır, muhalefet ittifakını güçlendirir" ifadelerini kullandı:

Selahattin Demirtaş’ın muhalefete ‘demokrasi ittifakı’ adı altında açık koalisyon teklif ettiği, kahvaltı davetiyle İYİ Parti’ye zeytin dalı uzattığı, CHP-İYİ Parti ittifakının geleceğinin tartışıldığı, yeni kurulan Deva ve Gelecek partilerinin Kürt seçmenin gönlünü kazanmak için bölgede yoğun çalışmalar yürüttüğü bir dönemde HDP’nin kapatılmasının dahi önünü açacak bu gözaltılar nasıl bir etki yaratır? Benim cevabım net: Bu süreç HDP’yi güçlendirir. Siyaset yapmasının önü kesilen, hukuken mağdur edilen bir parti algısı oluştuğu andan itibaren HDP’nin oyları ciddi biçimde yükselir. Muhafazakâr Kürtlerin oyları AK Parti’den ilelebet uzaklaşır. Millet İttifakı’nın parçalanması şöyle dursun; muhalefette hem lider hem taban düzeyinde dayanışmayı artırır. Terörle arasına mesafe koymadığı gerekçesiyle açık ittifak yapılmayan HDP, demokrasi adına sahip çıkılması gereken mazlum parti olarak muhalefet bloku içinde yerini alır.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar