GÜNDEM

Kübra Par'dan Kılıçdaroğlu'na rakı tavsiyesi

Habertürk yazarı Kübra Par, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na parti içindeki muhalefeti "rakıdan vurmaması" gerektiğini söyledi.

Kübra Par'dan Kılıçdaroğlu'na rakı tavsiyesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e verdiği röportajda parti içi muhalefeti "Rakı masalarında Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştirmeyi asla kabul etmem ve doğru bulmam" sözleriyle eleştirmişti. Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par'dan Kılıçdaroğlu'na "muhalifleri buradan vurmamalısınız" uyarısı geldi:

RAKI MASALARI GÜNDEMDE

Rakı masaları son dönemde sosyal medyanın en elverişli konularından biri. Hatta rakıyı göstere göstere içmek muhalifliğin en mühim ispatı gibi algılanır oldu. İktidardan ya da muhafazakâr kesimden tepki almamak için fotoğraf çekilirken kadehini masa altına gizleyen ünlüler olduğu varsayımıyla çıkan bir tartışma bu.

BAZI İSİMLER RAKI NEDENYLE LİNÇ EDİLDİ

2 sene önce oyuncu Oktay Kaynarca’nın dizi ekibiyle gittiği yemekten paylaştığı fotoğraf günlerce konuşulmuştu. Masada, buz, şalgam ve mezenin olduğunu ama rakı bardaklarının gizlendiği iddia edilmişti.

Geçen ay İsmail Küçükkaya, Prof. İlber Ortaylı ile paylaştığı yemek fotoğrafında rakıyı masa altına sakladığı iddiasıyla linç edildi. “Araba kullanacağım için içmedim” dedi, yine de inandıramadı. Geçen hafta aynı linçi Cüneyt Özdemir de yedi.

MUHALİFLER İÇİN RAKI BİR SEMBOL

Ona gönderme yapan Yılmaz Özdil’in rakı kadehli pozu büyük bir cesaret örneği olarak alkışlandı.

"MUHAFAZAKARLARA YARANIYOR" DİYEBİLİRLER

İşte rakı muhalif kesim için böylesine sembolik bir önem kazanmışken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, başta Muharrem İnce olmak üzere parti içindeki muhalifleri “rakı masasında memleket kurtarmak” ile suçlaması kendi tabanında acayip antipatik karşılanıyor. “Bak işte bu sözleriyle bile muhafazakârlara yaranmaya çalışıyor” diyorlar. Atatürk’ün sofralarını hatırlatıyorlar.

Kemal Bey’in kendisini eleştiren partililer için acilen başka benzetmeler bulması lazım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar