GÜNDEM

Kübra Par'dan İstanbul Sözleşmesi çıkışı

Habertürk yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde AK Parti'nin kaldırmak için harekete geçtiği İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasının yanlış olduğunu yazdı.

Kübra Par'dan İstanbul Sözleşmesi çıkışı

Akparti, İstanbul Sözleşmesini kaldırmak için hazırlıklara başladı.

Habertürk yazarı Kübra Par da bugünkü köşesinde İstanbul Sözleşmesi'nin AK Parti’nin bugüne kadar attığı en doğru adımlardan biri olduğunu ve içeriden mahalle baskısıyla kaldırılırsa büyük bir kayıp olacağını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:"O yüzden Numan Kurtulmuş’un açıklaması beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.Sözleşmeye karşı çıkan bir avuç grubun iki temel argümanı var; “Eşcinsellik meşrulaştırılıyor ve aile dağılıyor” diyorlar. İkisi de birbirinden yersiz iddialar." 

Numan Kurtulmuş'un sözleşmedeki “toplumsal cinsiyet” ve “cinsel yönelim tercihi”kelimelerinin sorunlu olduğunu öne sürdüğünü, LGBT ve marjinal unsurların ekmeğine yağ sürecek kavramlar olduğunu dediğini ifade eden Par, "Halbuki İstanbul Sözleşmesi her türlü şiddete karşı mağduru koruma altına alma amacıyla yazılmış bir metin. Adı İstanbul Sözleşmesi olunca ne olduğunu tam bilmeyenler olabilir. Tam açılımı şu: Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar