GÜNDEM

Kübra Par'dan Davutoğlu'na eleştiri: Siyasetçi sorumluluğu mesele halk sağlığı olunca çok daha dikkatli konuşmayı gerektirir

Habertürk yazarı Kübra Par, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Çin aşısı için "Güvenmiyorum, Çin bilimsel çalışmaları tekelinde yürüten bir ülke” ifadelerini

Kübra Par'dan Davutoğlu'na eleştiri: Siyasetçi sorumluluğu mesele halk sağlığı olunca çok daha dikkatli konuşmayı gerektirir

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Çin aşısı için "Güvenmiyorum, Çin bilimsel çalışmaları tekelinde yürüten bir ülke” ifadeleri tepki çekti. Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, bu açıklamanın sorumsuzca olduğunu ima ettiği eleştirilerde bulundu. Par, Çin aşısının 3. faz çalışmalarının bizzat Türk doktorlar tarafından Türkiye'de yürütüldüğünün altını çizerek, Çin aşısına destek veren Aziz Sancar ve CHP'li Özgür Özel'i işaret etti: 

Hükümete güvenmiyorsanız, Nobel ödüllü bilim insanımız Aziz Sancar’ı dinleyin.

Ne diyor Sancar?

“Aşının partisi yok. Bu aşıyı Çin'den satın alıp Türkiye'de kullanmaya karar veren politikacılar değil bizim halk sağlığı uzmanlarıdır. Türkiye'de olsaydım kuyruğa girer, Sağlık Bakanlığı'mızın temin ettiği aşıyı yaptırırdım."

Hükümete güvenmiyorsanız, kendilerine yönelik en sert muhalefeti yürüttüğü halde Çin aşısı konusunda açık destek veren CHP Grup Başkanvekili eczacı Özgür Özel’e itimat edin.

Ne diyor Özgür Özel?

“Sağlık Bakanı’nın Çin aşısı-Alman aşısı karşılaştırması ve Çin aşısı konusunda söyledikleri; eczacı kimliğimle doğruluyorum ki haklıdır. İnaktif aşılar güvenli aşılardır. ‘Çin malı’ değersizleştirmesi üzerinden bu aşıya karşı bir güvensizlik oluşturmayı ve bir aşı karşıtlığı yaratmayı doğru bulmuyoruz."

Bunun gibi daha birçok açıklama ortadayken, aşı konusunu siyasetüstü bir mesele addetmek yerine kafa karıştırmanız hata olmuş.

Siyasetçi sorumluluğu mesele halk sağlığı olunca çok daha dikkatli konuşmayı gerektirir…

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar