GÜNDEM

Kübra Par'dan Barış Atay yazısı: Saldırı amasız kınanmalı

Habertürk yazarı Kübra Par, Barış Atay'a yönelik saldırının 'ama'sız kınanması gerektiğini söyleyerek, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'u kınama açıklaması için tebrik etti. Par, "olayın aydınlanması için en büyük çabayı Bakan Soylu’nun göstermesi gerekir" ifadesini kullandı.

Kübra Par'dan Barış Atay yazısı: Saldırı amasız kınanmalı

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde "Barış Atay saldırısını amasız kınamak" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Atay'a yönelik saldırının "ama"sız kınanması gerektiğini söyleyen Par, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'u kınama açıklaması için tebrik ederken, olayın aydınlanması için en büyük çabayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun göstermesi gerektiğini söyledi.

"ATAY'IN DA SOYLU'NUN DA PAYLAŞIMLARI YANLIŞTI"

Par, İpek Er'e tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanna Musa Orhan için "tartışmalı bri yargı kararı" bulunduğunu fakat Atay'ın buradan hareketle İçişleri Bakanı’na “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” gibi ağır bir ithamda bulunmasını yanlış bulduğunu söyledi.

Süleyman Soylu'nun da Atay'a yönelik cevabında "olmaması gereken ifadeler" bulunduğunu söyleyen Par, "Ama geldiğimiz noktada bütün bunların üzerinde bir gerçek var: Barış Atay’a yapılan saldırı asla kabul edilemez" ifadesini kullandı.

"SOSYAL MEDYADAN MAHKEME OLMAZ"

Sosyal medyadaki adalet arayışlarının "ilk bakışta kamuoyu vicdanı adına iyi bir şey gibi görünebileceğini fakat son derece tehlikeli bir durum" olduğunu söyleyerek "Hukuk bilgimiz sınırlı. Mahkemeye sunulan detayları bilmiyoruz. Daha vahimi medya da olayları objektif biçimde anlatmak yerine tarafı olduğu mahallenin eğilimlerine göre haberleri eğip bükebiliyor. Linç ettiğimiz yüzlerce kişiden birisi dahi masum çıksa hayatı boyunca taşıyacağı lekeden biz de sorumlu oluruz" dedi.

"TECAVÜZCÜLER KORUNUYOR, ALGISI NASIL OLUŞTU?"

Par "Başına bir şey gelen insanlar karakola dahi gitmeden önce sosyal medyada sesini duyurmaya çalışıyor. ‘Tecavüzcüler korunuyor’ algısı nasıl oluştu? Vatandaş neden yargıya güvenmiyor? Başta Adalet Bakanlığı ve HSYK olmak üzere adalet sisteminin tüm yetkilileri bu durumdan dolayı kendilerini sorgulamalılar" ifadelerini kaydetti.

Par'ın yazısının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar