GÜNCEL

Kübra Par yazdı: Garo Paylan’ın yaptığı yanlış, Ümit Özdağ’ın yaptığı daha da yanlış

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Biden’ın “Soykırım” demesi üzerine attığı tweeti eleştirdi. Par, bu tweete kendince cevap vermek isteyen ve son derece yakışıksız bir tweet atan Ümit Özdağ’ın cevabına da sitem etti. Par, 'Dilinize, öfkenize hâkim olun, aymazlığı bırakın biraz...' dedi.

Kübra Par yazdı: Garo Paylan’ın yaptığı yanlış, Ümit Özdağ’ın yaptığı daha da yanlış

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Biden’ın “Soykırım” demesi üzerine attığı “106 yıl sonra, soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz” tweetini eleştirdi. Habertürk yazarı bu tweete son derece yakışıksız bir cevap veren  Ümit Özdağ’ın cevabını da hede aldı.  Par, 'Dilinize, öfkenize hâkim olun, aymazlığı bırakın biraz...' diyerek sitem etti. 

İşte o yazı... 

HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Biden’ın “Soykırım” demesi üzerine bir tweet attı.

“106 yıl sonra, soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz” dedi.

Bu sözlerini görünce irkildim, yüzüm ekşidi, "Ne kadar orantısız bir benzetme" dedim.

Ermenilerin tehcir sırasında büyük acılar yaşadığını, tarihin karanlık sularında ciddi yanlışlar yapılmış olabileceğini, Ermeni toplumunun bu konudaki hassasiyetini anlayan biriyim.

Hatta hatta Talat Paşa’nin isminin caddelere, okullara verilmesi bazı yurttaşlarımızı rahatsız ediyorsa bunun dahi açıklıkla konuşulması taraftarıyım.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar