GÜNDEM

Kübra Par yazdı: 104 amiral bildirisi 4 nedenle sakıncalı

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, 104 emekli amiralin yayınladığı bildirinin sakıncalarını tek tek sıraladı. Par bunun yanı sıra bildirinin ortaya koyduğu gerekçeler bakımından yersiz, yöntem bakımından ise geçmişteki acı hatıraları uyandıran sakıncalı bir metin olduğunu ifade etti.

Kübra Par yazdı: 104 amiral bildirisi 4 nedenle sakıncalı

104 emekli amiral; Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö çıkışı sonrası başlayan tartışmalara, TSK'daki "sarıklı" amirale ve Atatürk tartışmalarına değinen bir bildiri yayımladı.Emekli 104 amiralin yayımladığı gece yarısı bildirisi tepki çekti. Konuyu köşesine taşıyan Habertürk gazetesi yazarı Kübra par'da emekli amiraller bildirisinin yaratabileceği 4 sakıncalı durumu tek tek kaleme aldı. Par, 'açıkça bir darbe bildirisi olsun olmasın, ortaya koyduğu gerekçeler bakımından yersiz, yöntem bakımından ise geçmişteki acı hatıraları uyandıran sakıncalı bir metindir bu' diyerek sitem etti. 

İşte o yazı...

Türkiye dün sabaha 104 emekli amiralin yayınladığı bildirinin yarattığı krizle uyandı.

Lafı uzatmadan söyleyeceğim, ben bu bildiriyi 4 açıdan son derece sakıncalı buldum.

Birincisi, bildiriye konu edilen Montrö’den çıkılması gibi bir ihtimal hatta tartışma yok. Aslında bu mesele Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un geçen hafta Habertürk TV’de katıldığı Olaylar ve Görüşler programındaki sözlerinin çarpıtılması üzerine çıktı.

Meseleyi tam takip edemeyenler için bir kez daha hatırlatalım.

Prof. Şentop, uluslararası sözleşmelerle ilgili Meclis’in çıkardığı kanunları Cumhurbaşkanı’nın onaylama veya feshetme yetkisinin 1963’ten beri var olduğunu anlatıyordu. Bunun üzerine Muharrem Sarıkaya şu soruyu sordu:

“Bir gün bir Cumhurbaşkanı gelip 'Ben Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden çekildim' veya 'BM İnsan Hakları Sözleşmesi’ni feshettim' derse, teknik olarak yapabilir mi? Ya da 'Montrö’yü tanımıyorum, feshettim' derse...”

Yazının devamını okumak için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar