GÜNDEM

Kübra Par televizyonculuğun değişen kodlarını yazdı

Habertürk yazarı Kübra Par, TV ekranları ve sosyal medya platformlarındaki yayınlarda izleyici veya takipçilerin resmiyetten ziyade karşılıklı sohbet havasına önem verdiğini yazdı.

Kübra Par televizyonculuğun değişen kodlarını yazdı

Sosyal medya platformlarında yapılan yayınlarda kullanılan dil, samimiyet unsuru izleyici veya takipçilerin ilgisini çeken ve hoşnut olduğu konulardan. Aynı durum TV kanalları için de geçerli.

Habertürk Yazarı Kübra Par da bugün kaleme aldığı yazısında TV ekranlarında seyirci ile karşılıklı sohbet ediyormuş gibi konuşmanın etkili olduğunu belirtti.

Par, sosyal medya platformlarında yapılan yayınlarda ise samimiyetin daha üst seviyede olduğunu aktardı.

İşte Kübra Par'ın o yazısı:

Çok tecrübeli bir televizyoncu sayılmam. Açık ve Net, Eylül ayında 4. yaşına girecek. Yine de üstümdeki mahcubiyeti tam olarak atamadım. Kameraya karşı konuşurken ciddi cümlelerle programı açıp bir an önce konuğa dönmeye çalışıyorum.

Oysa izleyici ile sohbet eder gibi konuşmanın etkisinin farkındayım.

Bunu çok iyi yapan meslektaşlarımız var.

Bizim kanalda bu isimlerin başında Fatih Altaylı geliyor. Teke Tek'i sunarken hep rahat. Yorum gönderenlere direkt cevap veriyor. Bazen laf atıyor, hatta azarlıyor... Murat Bardakçı da çok yapardı bunu.

İsmail Küçükkaya da bu konuda oldukça iyi. Sabah yayınlarında bazen sıradaki habere geçmeden bir iki saniye susuyor, sonra kameranın içine doğru yaklaşıp “Nasılsınız? İyi misiniz?” diye soruyor. Karşısında gerçekten oturan insanlar varmış gibi...

Fatih Portakal’ın reytinginin arkasında da yalnızca muhalifliği değil rahatlığı yatıyor.

Aslında bu yeni bir buluş falan değil, Birand ya da Reha Muhtar da neşeliydi kameralar karşısında.

Fakat sosyal medya, özellikle de Youtube yayıncılığı bu samimiyet meselesini çok daha ileri bir boyuta taşıdı.

Yayınlarını “Naber la ergenler?” diye açacak kadar sivilleştiren Cüneyt Özdemir ile geçen akşam Habertürk TV’de bu meseleyi konuştuk.

Türkiye’de televizyonların eğlencesini yitirdiğinden, talk show’ların bittiğinden, yalnızca tartışma programlarındaki kavgaların konuşulduğundan bahsetti ve bu sıkıcılaşma karşısında genç izleyicin Youtube’a kaçmasının normal olduğunu anlattı.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar