GÜNCEL

Kübra Par, 'Süleyman Soylu yayınını bir de benden dinleyin', deyip perde arkasını anlattı!

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, moderatörlüğünü üstlenmiş olduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuk olarak katıldığı programa yönelik ortaya atılan yanlış bilgileri düzelterek, programın süreci hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Kübra Par, 'Süleyman Soylu yayınını bir de benden dinleyin', deyip perde arkasını anlattı!

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, moderatörlüğünü üstlenmiş olduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuk olarak katıldığı programa yönelik ortaya atılan yanlış bilgileri düzelterek, programın süreci hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Daha önce de buna benzer birçok yayın yaptığını belirten Par, özellikle kurum dışından gelen gazetecilerle sorular üzerine konuşmanın yanlış anlamalara sebebiyet verebileceğinden dolayı yayın öncesi gazetecilerle konuşmamayı tercih ettiğini söyledi. Par, yayın öncesi gazetecilerle uzun bir sohbet imkânı olmadığını ve gazetecilere programın 19 sayfalık yayın akışında yer alan sıralama konularına göre istedikleri soruyu sorabileceklerini, istedikleri takdirde de akıştaki soruları da kullana bileceklerini belirttiğini ifade etti.

Kübra Par, Bakan Soylu’nun kendilerinden program başında istediği 15 dakika içinde anlatacaklarını toparlayamadığını, araya girme çabalarına karşın Soylu’nun süre konusunda üstelemesi sonucu ilk yarım saatlik dilimi geçtiklerini belirtti. Par, bazı gazetecilerin Bakanın sözünü kesmeyi, cevap alamayınca boğazına sarılmayı gazetecilik olarak gördüklerini ifade etti. Programa katılan gazetecilerin aleyhinde bir şey söylemek istemediğini söyleyen Par, sadece Merdan Yanardağ’ın suçu programın yönetilme biçiminde bulmasını eleştirerek, kendi kitlesinin eleştirilerini hafifletmek için centilmenlikten uzak şekilde kolaycılığa kaçtığını belirtti.

İşte o yazı... 

Pazar günü öğleden sonra telefonum çaldı. Arayan Veyis Ateş’ti. “Salı günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu yayına alıyoruz. Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Mehmet Akif Ersoy ve ben soru soracağız. Sen modere eder misin?” diye sordu. “Gazeteci kadrosu böyle olacaksa tabii” dedim ama açıkçası Soylu’nun muhalif gazetecilerle yayına çıkacağına çok ihtimal vermiyordum. 1 saat sonra tekrar aradı ve programın kesinleştiğini, yayının salı değil pazartesi akşamı yapılacağını söyledi.

Pazartesi günü editörümüzle birlikte 19 sayfalık detaylı bir yayın akışı hazırladık. Tüm iddialara ilişkin soruları ve ilgili açıklamaları ekledik.

Tek konuk aldığımız, gazetecilerin soru sorduğu bu tür yayınlarda sık yaşanan bir kriz vardır. Her gazeteci kendi sorularını hazırlayarak gelir ama bir soru ya da konu sıralaması yapılmazsa yayında daldan dala atlanır. Bu yüzden bu formatta yayın yaparken ben hem gelen gazetecilere detaylı bir yayın akışı veriyorum hem de konu sıralamasından bahsediyorum. Bakan Soylu yayınında ise katılımcılarla konu sıralaması üzerine önceden konuşmadım zira konu tekti; Sedat Peker’in iddialarına yanıt vermek için gelmişti. Terörle mücadele, Meral Akşener’e saldırı gibi sıcak gündem başlıkları üzerine konuşmak yerine hakkındaki iddiaları cevaplamak istediğini açıkça ifade etmişti.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum