GÜNDEM

Kübra Par: Muharrem İnce Meral Akşener’i ikna edebilir mi?

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, CHP'den istifa eden Muharrem İnce'yi kaleme aldı. Meral Akşener'in Muharrem İnce için kritik noktada olduğunu söyleyen Par, Bu noktada en kritik aktör Meral Akşener…. İnce, Akşener’i ikna edebilecek mi? Eğer ki Akşener de İnce’ye yüz çevirecek olursa muhalefet içinde istenmeyen adam pozisyonundan nasıl çıkacak?'' dedi.

Kübra Par: Muharrem İnce Meral Akşener’i ikna edebilir mi?

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, bugünkü köşesine CHP'den istifa eden Muharrem İnce'yi taşıdı. Par, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Muharrem İnce için kritik noktada olduğunu söyledi. Kübra Par, Bu noktada en kritik aktör Meral Akşener…. İnce, Akşener’i ikna edebilecek mi? Eğer ki Akşener de İnce’ye yüz çevirecek olursa muhalefet içinde istenmeyen adam pozisyonundan nasıl çıkacak?'' dedi. 

Kübra Par bunun yanı sıra Muharrem İnce'nin tek başına iktidar olma hedefini de şu sözlerle eleştirdi: Ülkede en çok oya sahip AK Parti bile MHP ile kurduğu ittifakı genişletme çabasında iken Muharrem İnce’nin tek başına iktidar olma hedefi tam manasıyla hayalperestlik değil mi?

İşte o yazı... 

Beklenen oldu, Muharrem İnce CHP’den istifa etti. Yeni parti kuracak.

Şimdi akıllarda tek soru var; CHP seçmeni partisini bırakıp İnce’ye oy verir mi yoksa oylar bölünmesin diye mi düşünür?

Bu argüman ne zaman gündeme gelse Muharrem İnce şöyle diyor: "Cumhur İttifakı ile asla işimiz olmaz; muhalefeti bölme yok. Millet İttifakı’nın içindeyiz.”

İyi ama Millet İttifakı sonuç itibarıyla bir gönüllüler kulübü değil ki? Liderler düzeyinde anlaşmadan nasıl dahil olacaksınız?

Bakın muhalefet liderleri art arda gelen ziyaretler ile kendi aralarında mekik dokuyor. Matematik kombinasyonları gibi CHP, İYİ Parti, HDP, Deva ve Gelecek Partisi liderleri her gün ikili basın toplantıları düzenliyor. Geçtiğimiz 1 hafta içinde bu şekilde 6 farklı görüşme yapıldı.

Tüm bu buluşmaların altında Millet İttifakı içindeki birlikteliği kuvvetlendirme çabası var.

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar