GÜNDEM

Kübra Par, muhalefetin temel sorununu yazdı: Koalisyon içinde koalisyon, ittifak içinde ittifak...

CHP'de danışman olduğu iddia edilen İbrahim Uslu'ya, gündemdeki iddiaları soran Habertürk yazarı Kübra Par, Uslu'nun muhalefete yönelik bir tespitini okuucularıyla paylaştı: "Muhalefetin temel sorunu koalisyon içinde koalisyon, ittifak içinde ittifak…"

Kübra Par, muhalefetin temel sorununu yazdı: Koalisyon içinde koalisyon, ittifak içinde ittifak...

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, dünkü köşesinde ANAR’ın genel müdürlüğünü yapan siyaset danışmanı İbrahim Uslu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığına getirildiğini ve genel merkezde yer tahsis edildiğini söyledi.

Bunun üzerine İbrahim Uslu'yu arayarak, konuyla ilgili sorular sorduğunu belirten Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, "Uslu, Bayer’in iddiasının yanlış olduğunu söyledi" dedi ve Uslu'nun açıklamalarını şu şekilde katardı:

SADECE BELLİ BİR SÜRE KURUMSAL HİZMET SUNACAĞIM

"Kılıçdaroğlu’nun danışmanı değilim. CHP Genel Merkezi’nde ofisim veya makam odam yok. CHP üyesi olmadığım gibi, herhangi bir idari/siyasi pozisyona da atanmadım. CHP’ye seçmen profilleri ve oy verme davranışı ile ilgili veri analizi konusunda belirli bir süre ile kurumsal hizmet sunacağım."

"CHP için kamuoyu araştırmaları mı hazırlayacaksınız?”

“Hayır, CHP çok sayıda kaynaktan araştırma alıyor ama onların analizini yapma ve doğru politikaları oluşturma noktasındaki eksikleri gidermek için belli bir süre danışmanlık yapacağım.”

PARLAMENTER SİSTEM SÖYLEMİNE İLİŞKİN DİKKAT ÇEKEN TESPİT

Bu arada muhalefetin parlamenter sisteme dönüş çağrısı üzerine biraz sohbet ettik.

Uslu’nun bir benzetmesi hoşuma gitti. “Muhalefet çok parçalı bir yapı. Üstelik her parti kendi içinde de farklı parçalardan oluşuyor. Ortak bir zeminde buluşmaları çok zor çünkü bir lider diğer lider ile aynı fikirde olsa bile dönüp kendi partisi içindeki farklı yapıları ikna etmekte zorlanıyor. Dolayısıyla parlamenter sisteme dönüş gibi bir üst değere ihtiyaç duyuyorlar” ifadesini kullandı.

Uslu, çok doğru bir tespitte bulunuyor. Muhalefetin en büyük sorunu çok partili ittifakın her bir parçasının kendi içinde de parçalara bölünmüş olması…

Özellikle CHP ve İYİ Parti kendi içindeki çatışmalara harcadığı enerjiyi ortak politikalara yönlendirecek olsa Cumhur İttifakı karşısında daha verimli bir siyaset elde edebilirdi…

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar