GÜNDEM

Kübra Par: Muhalefet de iktidar da bu sonuçlardan ders çıkarmalı!

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, yüzyüze yapılmayan anketlerin güvenilir olmadığını belirtti. Metropoll'ün şubat araştırmasındaki sonuçların akla zarar olduğunu ifade eden Par, sonuçlara göre, AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 10’u nun kamuda başörtüsüne karşı çıkmasına anlam veremediğini söyleyerek, 'bu yüzden anketlere kesin olarak güvenemiyoruz' dedi.

Kübra Par: Muhalefet de iktidar da bu sonuçlardan ders çıkarmalı!

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par,  Metropoll'ün şubat araştırmasındaki sonuçların akla yatkın olmadığını belirtti. Yüzyüze yapılmayan hiçbir anketin güvenilir olmadığını belirten Par, anket sonuçlarına göre AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 10’unun kamuda başörtüsüne karşı çıkması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını belirterek, 'bu yüzden anketlere kesin olarak güvenemiyoruz' dedi.

İşte o yazı... 

Anket şirketlerine herkes gibi benim de güvenim oldukça zayıf. Hele de ki yüz yüze yapılmayanlara… Kamuoyu araştırmacılarımız alınmasınlar ama hiçbirine tam manasıyla itimat edemiyorum.

Yine de Metropoll'ün şubat araştırmasında dikkatimi çeken birkaç veriden bahsetmek istiyorum.

İlki ekonomi konusunda...

Oy verme davranışını açık ara farkla en çok ekonomik şartların belirleyeceği, toplumun yüzde 58’inin geçim sıkıntısı ve işsizliği ülkenin en acil sorunu olarak gördüğü ortaya çıkmış.

Normal şartlarda bu tablo iktidarı fazlasıyla yıpratabilirdi; oysa aynı araştırmada çıkan sonuca göre halk muhalefetin ekonomiyi iyi yönetebileceğine inanmıyor!

“Muhalefet partileri arasında ekonomiyi iyi yönetebileceğini düşündüğünüz bir isim söyleyebilir misiniz?” sorusuna yüzde 32 “Öyle birisi yok”, yüzde 21.8 ise “Fikrim yok” yanıtını vermiş.

Muhalefetin en güçlü figürü olarak gösterilen Mansur Yavaş’ın ekonomik sorunları çözebileceği konusundaki inanç ise sadece yüzde 10.5!

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar