GÜNCEL

Kübra Par meyhane ismine yasak getirilmesinin hızlı alınmış bir karar olduğunu belirtti!

Habertürk yazarı Kübra Par, meyhane ismine yasak getirilmesinin hızlı alınmış bir karar olduğunu belirterek, bu gibi adımların AK Parti hanesine eksi olarak geri dönebileceğini belirtti.

Kübra Par meyhane ismine yasak getirilmesinin hızlı alınmış bir karar olduğunu belirtti!

Habertürk yazarı Kübra Par bugünkü köşesinde, meyhane ismine yasak getirilmesi konusunu ele aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sigara ve alkol bağımlılığı ile mücadele kapsamında yeni tedbirlerin alınacağını söyledi. Buna göre, alkol ve tütün reklam panolarıyla dükkân isimlerinde bazı yasaklar olacak. Konuyu köşesine taşıyan Par, kararın hızlı alınmış bir karar olduğunu belirtti. 

Kübra Par,  'meyhane' tabelalarının kaldırılması gibi adımlar seküler kesim üzerinde açık baskı olarak algılanıyor ve AK Parti’nin hanesine eksi yazıyor. 'meyhane' tabelalarının kaldırılması gibi adımlar seküler kesim üzerinde açık baskı olarak algılanıyor ve AK Parti’nin hanesine eksi yazıyor'' dedi. 

İşte o yazı...

“Meyhanelere 'meyhane' demek yasaklanıyor” haberinin sosyal medyada gündem olduğunu görünce bu ne tuhaf bir yasak diye düşündüm.

Sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın konuyla ilgili açıklamasını okudum; tam olarak şöyle demiş: “Alkol ve tütün satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkân ismi olarak verilmesinin önüne geçilecek.”

Yani sadece meyhanelere ilişkin bir yasak yok, nargile kafeler ve tütün satış noktaları da bu kapsamda…

Fakat bu karar AK Parti’nin hayat tarzına bir müdahalesi olarak algılandı ve kültürel boyutu da hatırlatılarak tepki gösterildi.

Örneğin oyuncu Cem Davran, “Meyhane derin, büyülü, özel bir kelimedir. Dil mahallemizin en şık abilerindendir” dedi.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar