GÜNDEM

Kübra Par: Korona ile mücadelede doktorlar kadar imamlar da önemli

Habertürk yazarı Kübra PAr, korona ile mücadelede tıpkı sağlık çalışanları gibi din görevlilerine de çok ağır bir mesuliyet düştüğünü, cenaze defnedilirken hastalık kapılmaması için önlemlerin sıkılaştırılması gerektiğini söyledi.

Kübra Par: Korona ile mücadelede doktorlar kadar imamlar da önemli

Haabertürk gazetesi yazarı Kübra Par, "Koronadan vefat edenlerin defin meselesi" başlıklı yazısında "pek sesini duymadığımız bir mağdur grubunun" sorunlarına değindi.

Şanlıurfa Siverek’te imamlık yapan 44 yaşındaki Osman Çilenti örneğini köşesine taşıyan Par, Çilenti'nin koronadan ölenlerin cenazelerini yıkadıktan bir süre sonra hastalanarak vefat ettiğini kaydetti:

YETERİNCE ÖNLEM ALINMADI MI?

"Acılı eşi koruyucu elbise verilmediğini, yeterince önlem alınmadığını ve hastalık sürecinde psikolojik baskı uygulandığını söylüyor" diyen Par, Diyanet İşleri Başkanlığı olayla ilgili soruşturma başlattığını, koronadan ölenlerin defnedilmesi meselesinin korona ile mücadelede büyük önemi olduğunu vurguladı. Par, "burada tıpkı sağlık çalışanları gibi din görevlilerine de çok ağır bir mesuliyet düşüyor... demek ki din görevlileri için alınan tedbirler yeterli değil. İkinci dalganın eşiğinde olduğumuz şu günlerde prosedürlerin sıkılaştırılması şart" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar