GÜNDEM

Kübra Par, HDP'ye açılan kapatma davasının yaratacağı sonuçları yazdı!

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par bugünkü köşesinde Türkiye'nin gündemine oturan HDP'ye açılan kapatma davasının ne gibi sonuçlar yaratacağını kaleme aldı.

Kübra Par, HDP'ye açılan kapatma davasının yaratacağı sonuçları yazdı!

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, Türkiye'nin gündemine oturan HDP'ye açılan kapatma davasının ne gibi sonuçlar doğuracağını kaleme alan bir yazı yayınladı. Par,  'Demokrasi adına HDP’den beklenen Kandil vesayetinden bağımsız, onu koruyup yüceltmeden, sivil bir siyaset benimsemesi. Bunu her fırsatta dile getirdik, getiriyoruz. Fakat partinin topyekûn kapatılması siyasetin alanını daraltır ve terör örgütünün propaganda zeminini genişletir' dedi. 

İşte o yazı... 

HDP’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın açtığı dava elbette sürpriz olmadı ama zamanlamasının dikkat çekici olduğunu belirtmekte fayda var.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, HDP’nin kapatılması gerektiğini sıklıkla vurguluyor ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na çağrıda bulunuyordu. Çağrısı tam da MHP’nin kongre yapacağı günün akşamına denk geldi. Bu haliyle Bahçeli’yi siyaseten güçlendirdiğini söylemek yanlış olmaz.

Öte yandan 25-26 Mart’ta gerçekleşecek Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nden önce bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşecek. Ankara bu görüşmeye büyük önem atfediyor ve İnsan Hakları Eylem Planı’nın yarattığı pozitif atmosferle Avrupa’ya “İlişkileri düzeltelim, en azından 5'inci yıldönümünde sığınmacı anlaşmasını yenileyelim” demeyi planlıyordu. Fakat HDP’ye açılan kapatma davası bu mesajları gölgede bırakacak, Türkiye’nin güvenlik politikalarına özgürlük ve demokrasiden daha fazla öncelik verdiği izlenimi yaratacak.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar