GÜNDEM

Kübra Par: Doğu Akdeniz’de Erdoğan’ın yalnızlığı bitip Macron’un yalnızlığı başlayabilir

Habertürk yazarı Kübra Par, Fransa Cumhurbaşknı'nın Türkiye'ye karşı agresif tutumuna ilişkin, "Yakında Doğu Akdeniz’de Erdoğan’ın yalnızlığı bitip Macron’un yalnızlığı başlayabilir" dedi.

Kübra Par: Doğu Akdeniz’de Erdoğan’ın yalnızlığı bitip Macron’un yalnızlığı başlayabilir

Habertürk gazeteci yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde Fransa Cumhurbaşknı'nın Türkiye'ye karşı agresif tutumuna ilişkin, "Yakında Doğu Akdeniz’de Erdoğan’ın yalnızlığı bitip Macron’un yalnızlığı başlayabilir" dedi:

Erdoğan’ın son adımından sonra Merkel’in Macron ile konuşarak “Bak, Erdoğan diplomasiden yana, sakin ol ve bu anti-kampanyayı bırak” demesi bekleniyormuş.

Macron’un 10 Eylül’de Fransa'da 7 AB üyesiyle gerçekleşen MED 7 zirvesinin ardından "Saf değiliz ama Türkiye ile iyi niyet çerçevesinde yeniden diyalog kurmak istiyoruz" demesinin arkasında da belli ki bu süreç yatıyor.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki yalnızlığının son bulması için Almanya’nın yanı sıra İspanya’nın desteği de önemli.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in, MED 7 için Korsika Adası‘na gitmeden önce Erdoğan’ı araması herhalde tesadüf değil. Ankara’daki kimi kaynaklar o görüşmede Sanchez’in Erdoğan’a “Biz sizin aleyhinize bir kararı desteklemeyiz” dediğini aktarıyor.

Yani yakında Doğu Akdeniz’de Erdoğan’ın yalnızlığı bitip Macron’un yalnızlığı başlayabilir.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum