GÜNDEM

Kübra Par: CHP'li Karabat'ın Süleyman Soylu'dan yardım alması ne güzel

Habertürk yazarı Kübra Par, "Şantaja uğrayan CHP'li Karabat'ın İçişleri Bakanı Soylu'dan yardım alması ne güzel" ifadelerini kullandı.

Kübra Par: CHP'li Karabat'ın Süleyman Soylu'dan yardım alması ne güzel

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın milletvekili seçildikten kısa bir süre sonra şantajla karşı karşıya kaldığı ortaya çıkmıtı. Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par bugünkü köşesinde söz konusu şantaj skandalında suçluların yakalanması konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun rolünü yazdı:

Fakat bu olayda takdir edilmesi gereken bir boyut var, o da Karabat’ın uğradığı kumpas karşısında hiçbir siyasi çekince taşımadan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu araması, Bakan Soylu’nun da karşısındakinin bir muhalefet milletvekili olmasına aldırış etmeden, devlet adamı duruşuyla suçluların yakalanmasını sağlaması…

Bu örnek dayanışmanın arka planına dair bazı bilgiler öğrendim.

Karabat, CHP Parti Meclisi’ne seçildikten tam 1 hafta sonra şantaj mesajları alıyor. Hemen eşiyle konuşarak tehdit edildiğini anlatıyor. Eşi Dilek Hanım da “Her koşulda yanındayım. Sen yükselen bir adamsın, böyle tuzaklar kurulabilir” diyor.

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekillerinin bilgisi dahilinde Karabat İçişleri Bakanı Soylu ile buluşuyor ve başına gelenleri aktarıyor. Bakan Soylu da son derece ilgili ve samimi davranıyor, gerekli talimatları vererek şantajcıların yakalanmasını sağlıyor.

İşte bir hukuk devletinde olması gereken tam da bu…

CHP’li Karabat’a çok geçmiş olsun…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar