GÜNDEM

Kübra Par: Can Ataklı'nın sözleri asıl muhalefete zarar veriyor

Habertürk yazarı Kübra Par, darbe ve doğal felaketler ile ilgili yaptığı açıklama ile gündeme oturan Can Ataklı'nın aslında muhalefete zarar verdiğini yazdı.

Kübra Par: Can Ataklı'nın sözleri asıl muhalefete zarar veriyor

*Erdoğan ancak doğal bir felaket olursa gider, seçimi kaybetse bile koltuğu bırakmaz" gibi sözleri ile gündem olan Can Ataklı ile ilgili Kübra Par'dan yerinde bir yorum geldi.

Can Ataklı'nın darbe imasında bulunmadığını yazan Par, bu sözlerin aslında muhalefete zarar verdiğini de ekledi.

İşte o yazı:

Can Ataklı’nın dün çok tartışma yaratan sözlerini görünce “Acaba önünde arkasında ne demiş?” diye oturup tamamını izledim. Darbe çağrısı yapıyor mu? Hayır, çünkü “Darbeler gibi totaliter ve faşist uygulamaların asla bu ülkeye yarar getirmediğini söylemiş biriyim” diyor. "Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Türkiye'nin bir askeri başarısızlık elde etmesi... Ancak bunlar olursa Erdoğan gider” ifadesini kullanıyor. Peki, “Bütün bu felaketler olsun ama yeter ki Erdoğan gitsin” diyor mu? Eh tam olarak onu da demiyor çünkü sonunda cümlesini “Bunu hayal bile etmek istemiyorum çünkü bunun travması sadece bugün AKP’ye oy verenlerin değil hepimizin ortak kaygısıdır” diye bitiriyor. Peki bu problemli bir konuşma mı? Evet, hem de son derece problemli çünkü... Felaketlerle ilgili benzetmesi son derece rahatsız edici... Bu ülkede demokratik seçimler yokmuş, sanki muhalefet yerel seçimlerde büyük şehirleri kazanmamış ya da bu millet herhangi bir iktidarın seçim yapmamasını kabullenecek kadar demokrasi bilincinden yoksunmuş gibi davranıyor... “Erdoğan seçim kaybetse bile koltuğunu bırakmaz” diyerek seçmeni sandıktan uzaklaştıracak provokatif iddialar ortaya atıyor.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum