GÜNDEM

Kübra Par, Bakan Soylu ile konuştu

Kılıçdaroğlu'nun dinleniyorum iddiasını "dinlenmediğine kimse inanmaz" dediği bir yazıyla değerlendiren Kübra Par'a Soylu'nun sert tepkisi dün gündem olmuştu. Habertürk yazarı bugünkü köşesinde Soylu ile konuştuklarını söyledi ve Bakanın açıklamalarını okuyucularıyla paylaştı.

Kübra Par, Bakan Soylu ile konuştu

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Telefonlarım dinleniyor” iddiasıyla ilgili kaleme aldığı son yazısında, “Sade vatandaş bile telefonunun dinlendiğini düşünüyor, bakkalından manavına hepimiz paranoyak olduk, Kılıçdaroğlu şüphe etmiş çok mu?” ifadelerini kullanımıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Par'ın bu ifadelerine Twitter hesabından sert tepki göstermişti.

"Şaşırdım ve üzüldüm açıkçası çünkü kastım Kılıçdaroğlu’nun Emniyet birimleri tarafından dinlendiği değildi. Sosyolojik bir algıya işaret ediyordum aslında" diyen Par, bunun üzerine Soylu ile telefonda konuştuklarını söyledi. İşte yazıdan ayrıntılar:

Kılıçdaroğlu’nun CHP’li ilçe belediyelerindeki taciz iddialarıyla ilgili gündemi değiştirmek için devlete kara çaldığını söyledi. Dinleme iddialarının kesinlikle doğru olmadığını bir kez daha anlattı.

“Böyle bir dinleme olabilir mi? Bu tuz kokmuş demektir, o durumda hiçbirimiz bu ülkede yaşayamayız. Anamuhalefet partisi liderini bırakın, hukukun dışında, mahkeme kararı olmaksızın tek bir kişinin dahi dinlenmesi ya da takip edilmesi mümkün değil. Türkiye’de yasa dışı dinleme söz konusu değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hukukun dışında kimseyi dinleyemez, bu kadar basit.

Öte yandan yabancı iletişim mecralarının dinleme yaptığına dair endişe bütün dünyada var. Bazı istihbarat örgütlerine çok yüksek paralarla dinleme-izleme programları sattıkları sır değil. Örneğin Whatsapp’tan emin miyiz? Kılıçdaroğlu Batılı ülkeler gücenmesin diye bunlarla ilgili tek söz söylemiyor ama kendi ülkesini töhmet altında bırakıyor! Bizim yürüttüğümüz sistemin temeli güvene dayalıdır. Devlet güven demektir. Eğer bu güveni birileri yıpratmaya çalışırsa, günlük siyaset malzemesi haline getirirse bu çok tehlikeli olur. Kılıçdaroğlu böyle asılsız bir iddiayı dile getirerek herkesi paranoyak hale getiriyor. Ayrıca FETÖ ve yabancı istihbarat örgütleri de devlet ve millet arasındaki güveni zedelemek için bu tür gerçek dışı bilgileri servis ediyorlar” dedi.

Bakan Soylu’nun bu sözleri gerçekten güven verici. Toplumda oluşan yanlış algıları ve paranoyaları bu tür net açıklamalar giderebilir ancak.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar