GÜNDEM

Kübra Par: Ayhan Bilgen HDP’ye “Kral çıplak” dedi

Habertürk yazarı Kübra Par, HDP'li Ayhan Bilgen'in partisine yönelik eleştirilerini bugünkü köşesine taşıdı.

Kübra Par: Ayhan Bilgen HDP’ye “Kral çıplak” dedi

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde Ayhan Bilgen'in HDP'ye yönelik açıklamalarını okuyucularıyla paylaşarak Bilgen'in kendi partisine "Kral çıplak” dediğini söyledi. Bugün hiçbir siyasi partinin HDP ile açık ittifak yapmayı göze alamadığını söyleyen Par, "HDP’liler bunun tek sebebinin Cumhurbaşkanı’nın kurduğu dil olduğunu zannediyorlarsa sadece kendilerini kandırmış olurlar" diyerek esas sorunun "algılanış biçimi" olduğunu kaydetti:

HDP KANGREN OLMUŞ SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETMELİ

Ülkeye karşı açıkça silahlı mücadele başlatmış bir terör örgütü var ortada ve HDP’ye sempatiyle bakan isimler bile sivil siyasetçilerin örgütün emir komuta zinciri içinde hareket ettiğini, temel politikaların Kandil’in yönlendirmesiyle belirlendiğini düşünüyor. HDP’li siyasetçilerin temel problemi Erdoğan’ı bahane etmeden, kangren olmuş bu çıkmaza dair bir çözüm üretemiyor olmaları...

Bilgen de bu gerçeğe değiniyor ve “HDP Kürtlerin bir kısmı ile birlikte Türk kamuoyuna güven verecek adımları atmayı başardığında bunu engellemeye kimin gücü yetebilir? Sorun gerçekten vesayet ve müdahale sorunu ise, bunu aşabilmenin tek yolu kendi yetkinliğini artırıp rüştünü ispat etmektir. Kamuoyundaki yaygın kanaatin aksine HDP’nin genişleme sorunları Kandil, İmralı ya da geçmişte sanıldığı gibi cezaevlerinden müdahaleden çok, kendi yönetiliş biçiminden kaynaklanmaktadır” diyor.

Bilgen bu cesur çıkışıyla, “HDP’ye karşı yürütülen operasyonları bahane ederek kendini yenilemeyen, ve “Neden hiç kimse bizimle görünmek istemiyor” sorusuna gerçekçi bir yanıt üretmeyen parti yönetimine “Kral çıplak” diyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar