GÜNCEL

Kübra Par: 45 dakika kuralına en çok işletmelerin sahip çıkması lazım!

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, normalleşme döneminde müşterilerin 45 dakika süreyle kafe ve restoranlara alınmasına bazı esnafların tepki göstermesine sitem etti. Par, '45 dakika kuralına en çok işletmelerin sahip çıkması lazım. Saat başı yeni müşteri alacaklar bu sayede. Tek yapmaları gereken mutfak ekibini güçlendirerek servisi hızlandırmak' dedi.

Kübra Par: 45 dakika kuralına en çok işletmelerin sahip çıkması lazım!

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, normalleşme döneminde müşterilerin 45 dakika süreyle ve HES koduyla kafe ve restoranlara alınmasına tepki gösteren esnafa ateş püskürdü. Par, 'Hakikaten bu esnafın mantığını anlamak mümkün değil. Sanki uzun süre oturan müşteri saat başı yemek söylüyor! Karnı doyan lak lak edip en fazla üstüne 2 bardak çay içiyor. O masa dolu olduğu için başka müşteri de alamıyorsunuz.Salgın alıp başını gitmiş, aylarca kapalı kalmışsınız. Şimdi herkesin iyiliği için olan bir kurala burun kıvırıyorsunuz' diyerek çözümü beğenmeyen esnafa sitem etti. 

İşte o yazı... 

Aylar önce restoranlara ve kafelere süre sınırı getirilmesini önermiş, “'Nasıl olsa yiyip içeceğiz' diyerek çıkarılan maskelerle bir çay söyleyip saatlerce lak lak eden insanlar var. Hem işletmeye ekonomik katkısı yok hem virüs yayılıyor” demiştim.

Aklın yolu bir; normalleşme döneminde müşterilerin 45 dakika süreyle ve HES koduna göre alınacağı açıklandı.

Dün Milliyet’te çıkan bir haberde, kimi işletmecilerin bu 45 dakika kuralına uyulamayacağına dair açıklamaları vardı. Bir yolunu bulup sürelerle oynanacağını iddia etmişler.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar