GÜNDEM

Kritik EYT Süreci Tamamlandı! Peki Hangi Gün Yasalaşacak? İlk Maaşlar Ne Zaman Yatacak!

EYT görüşmeleri 21 gün sonra yeniden açılan meclisin ilk konusu oldu.

Kritik EYT Süreci Tamamlandı! Peki Hangi Gün Yasalaşacak? İlk Maaşlar Ne Zaman Yatacak!

EYT görüşmeleri 21 gün sonra yeniden açılan meclisin ilk konusu oldu. 28 Şubat Salı günü itibariyle EYT konusu netleşti. EYT kanunu TBMM Genel kurulunda sonuçlandı. Son aşamaya gelindi. EYT yasalaştığı anda başvurular tamamlanacak. Ardından ilk maaşlar bağlanarak sırayla hesaba yatacak. 

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem süreci sonrası Meclis çalışmalarına ara verilmişti. Günler sonra ilk açılış ile birlikte en önemli madde EYT oldu. Yapılan görüşme sonrası meclisten geçirildi. 2 milyon 250 bin kişi bu haberi dört gözle bekliyordu. Şimdi son süreç Resmi Gazetede ilanına kaldı.

EYT Başvurusu Ne Zaman Yapılacak?

Cumhurbaşkanının imzayı atması ile beraber Resmi Gazete de yayınlanacağı o gün heyecanla bekleniyor. Kararın kesinleştiği Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra başvuru süreci artık başlıyor. Kamuoyuna yapılacak duyuru sonrasında tüm aşamalar tek tek paylaşılacak. 

Emeklilikte yaşa takıldığı için uzun yıllardır bu düzenlemeyi bekleyenler için uzmanlar tahmini maaş bağlanma süresini de açıkladı.

EYT’linin İlk Maaşı Ne Zaman Yatacak?

EYT’den faydalananlar başvurusunu Mart ayında gerçekleştirirse ilk maaş Nisan ayında hesaba yatacak. Emekliler bu süreçte çifte sevinç yaşayacak. Ramazan Bayramı tam da ilk maaşın yatacağı döneme denk geliyor. Bu demek oluyor ki ilk emekli maaşını alan EYT’li Ramazan Bayramı öncesinde verilen Emekli İkramiyesinden de faydalanacak.

eyt
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar