REKLAM

Kripto Yatırımcısının Sevdiği ‘’Güven Veren Kripto Paralar’’

Kripto paraların son bir buçuk yıldaki bu inanılmaz yükselişinde yatırımcılar ciddi oranda karlar elde etmişlerdir. Öte yandan yapmış oldukları yanlış seçimler ve yanlış seviyelerden yapılan alım-satımlar ile birçok yatırımcı ise zarar etmiştir.

Kripto Yatırımcısının Sevdiği ‘’Güven Veren Kripto Paralar’’

Pandeminin etkisi ile dünya genelinde artış gösteren ekonomik belirsizliklerin hat safhada olduğu bugünlerde kurumsal ve bireysel yatırımcılar portföylerini hangi varlıkta tutacakları konusunda çok kararsızlar. Böylesine kaotik bir ortamda son yılların parlayan yıldızı olan kripto paralar hemen hemen tüm yatırımcıların yeni gözdesi haline gelmiş durumda. 2020 yılının sonbaharında Bitcoin’in 20.000 doları geçmesinin ardından kripto paralara ilgi artış gösterdi.

Altcoin olarak nitelendirilen diğer kripto paralar ise Bitcoin’den aldıkları güçle inanılmaz rakamlara ulaştılar. Dünya devi zenginlerin de odağına giren Kripto para piyasası Elon Musk gibi birçok yatırımcının yakın markajında, öyle ki paylaşılan bir twit dahi, Altcoin piyasasında tepki görmeye başladı. Türk yatırımcılar tarafından da büyük ilgi gören bu coin, son bir yılda 0.0037 dolardan yaklaşık 200 kat artarak 0.68 dolar seviyelerine kadar yükselmiştir. Bitcoin’den sonra tüm dünyada en çok tanınan Ethereum (ETH) ise 2020 yılında gördüğü 110 dolar seviyelerinden 4800 dolar seviyelerine kadar yükselmiş ve hali hazırda 4000 dolar civarında işlem görmektedir.

Peki Elon Musk’ın bir twiti ile yönünü değiştiren Altcoin, tam tersi durumda tamamen düşebilir mi? Bu soruya kesin bir cevap vermek neredeyse imkansız.

Kripto paraların son bir buçuk yıldaki bu inanılmaz yükselişinde yatırımcılar ciddi oranda karlar elde etmişlerdir. Öte yandan yapmış oldukları yanlış seçimler ve yanlış seviyelerden yapılan alım-satımlar ile birçok yatırımcı ise zarar etmiştir.

Kripto paraların temeline bakıldığında piyasaya çıkmalarındaki en büyük olgu onların hikayeleridir. Başlangıçta dijital ortamlarda özellikle online oyunlarda değişim aracı olmak için üretilen bu kripto varlıklar, geçen süre içerisinde varlık birikim, fiziki ve dijital ortamlarda ödeme ve fon transfer aracı başta olmak üzere çok çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Kripto paraların hikayelerinin temelini oluşturan kullanım yerlerine ait detaylar “White Paper” denilen başlangıç dokümanlarında yer almaktadır. Ancak büyük vaatlerle ortaya çıkan birçok kripto para ise yatırımcıları hayal kırıklığına uğratıp sıfırlanmış ve piyasadan silinmiştir. Şu durumda bir güvenilirlik ölçütü olarak kripto paranın projesine ve projenin nereden desteklendiğine bakmak gerekir.

Merkeziyetsiz bir yapıda olmaları nedeniyle bir merkezden yapılabilecek müdahalelerden bağımsız olan konvansiyonel kripto paralar kişisel dijital cüzdanlarda ya da kripto para borsalarında tutulmaktadır. Hali hazırda Coin Market Cap verilerine göre 15.500’ün üzerinde farklı kripto para bulunmaktadır. Getirilerinin yanı sıra riskleri de çok olan kripto paralarda aranan önemli özellikler arasında işlevsel olma, diğeri ise güvenilirliktir. Yatırımcılara yapılan en büyük tavsiye ise alacakları kripto paralar için bu iki konuya dikkat etmeleridir. Son dönemde bu iki gereksinimi de layıkıyla karşılayan ve her geçen gün bilinirliliği artan bir kripto paradan size bahsetmek önemli; Escoin (ELG)!

2019 yılında Estonya Devletinin Lisansı ile ortaya çıkan Escoin, son bir yılda dünyada ve ülkemizde oldukça dikkat çekmiştir. Escoin uluslararası hukuk sisteminde kullanılmak için geliştirilen bir projedir. Aynı zamanda hukuk bürolarının kendi aralarında ve avukatlar ile müvekkilleri arasında işletilmesi planlanan çok kapsamlı ve uygulama alanındaki tek proje olmaz özelliğini taşımaktadır. 1,2 Trilyon dolar civarında hacme sahip olan uluslararası hukuk sisteminde kullanılacak projeye, hali hazırda dünya genelinde her ülkeden hukuk bürosunun katılımı sağlanmıştır. Sistemde kullanılan token, Escoin (ELG)’dir. ELG proje kapsamında değer değişim aracı olarak kullanılmaktadır. Sahip olduğu bu geniş ağ ve talip olduğu işlem hacmi ile ELG dijital paraların kullanım yeri gereksinimlerini gerçek manada karşılayabilen nadir bir örnektir.

Escoin’nin çok kısa zamanda dijital bankacılık, dijital borsa sektörlerinde atılımlarının olacağı ve ELG’nin kredi kartı harcamalarında kullanımına yönelik önemli projelerin hayata geçirileceği öğrenilmiştir. Bu ve benzeri adımlar projenin çok daha fazla ilgiyi üzerine çekmesini sağlamaktadır.

Geliştiricilerinin dinamik ve değişime hazır olarak dizayn ettikleri Escoin, bahsettiğimiz bu özellikleriyle sağlam bir hikâyeye sahiptir. Escoin’in ilerleyen günlerde çok daha fazla yatırımcının ilgisini çekmesi ile günlük yaşantımızda daha aktif rol alması beklenmektedir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar