GÜNDEM

Kredi Borçları İçin 6 Ay Erteleme Kararı Çıktı! Kredi Vade ve Taksitlendirmede Değişiklik!

Kredi borçları için BDDK'dan 6 ay erteleme kararı açıklandı. Kredi kartlarındaki alışverişlerde taksit süreleri de uzatılıyor. Kredi ve kredi borcuna yönelik düzenlemeye ilişkin detaylar belli oldu.

Kredi Borçları İçin 6 Ay Erteleme Kararı Çıktı! Kredi Vade ve Taksitlendirmede Değişiklik!

Depremde evi hasar alan ve yaralanan vatandaşlar için BDDK'dan yeni hamle geldi. "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik", "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik" ve "Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik" kapsamında alınan kararlar dikkat çekti. 6 ay boyunca kredi borçlarının temin edilmeyeceği belirtildi.

Kredi Borçlarına 6 Ay Erteleme!

Deprem bölgeleri olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da ikamet eden vatandaşlar için kredi borçlarının erteleneceği vurgulandı. Kredi taksitlendirmesindeki bu düzenleme ile birlikte detaylar aktarıldı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan Açıklama!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan gelen güncel açıklama ile birlikte 6 Şubat'tan itibaren depremzedelerin kredi borçları için düzenlemenin aktif olduğu belirtiliyor. Bu doğrultuda üye işyerlerinden yapılacak satımlarda ise taksit süresinin bir kat daha artacağı da gelen bilgiler arasında.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum