GÜNDEM

Köşe yazarlarından "maske, mesafe, temizlik" hatırlatması

İzmir depremi, Amerikan seçimleri... Türkiye gündemi hızla akarken, koronavirüs gerçeği de halen hayatların merkezinde duruyor. Bugün bazı köşe yazarları okurlarına "maske" ve "mesafe" kuralını tekrar hatırlattı.

Köşe yazarlarından "maske, mesafe, temizlik" hatırlatması

Türkiye'de gündem hızla akarken, koronavirüs yayılmaya devam ediyor. Vaka sayıları her gün yükselirken, ölüm oranları düşse de bu "olumlu" bir tablo değil. Uzmanlar can kaybındaki azalmanın virüsün gençler arasında yayılmasını sebep gösteriyor. Bu kapsamda "bulaş riski" her geçen gün artarken köşe yazarları okurlarına  "maske" ve "mesafe" kuralını tekrar hatırlatıyor:

- Hürriyet / Osman Müftüoğlu: Maske ‘su’ mesafe ‘ekmek’tir

"Rakamlar can sıkıcı. Her ne kadar rahmetli Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’den “Doktor, ferdaya güzel bak!” talimatı almış olsam da maalesef önümüzdeki günlerin güzel olabileceğini düşünmüyorum. Bizi ağır hem de çok ağır bir kış bekliyor. Zira sadece İstanbul’dan değil hemen her ilden kötü haberler geliyor. Bu nedenle bir an önce derlenip toparlanmamız, aklımızı başımıza almamız ve önümüze konulan koruyucu tedbirleri kendi irademizle uygulamaya koymamız lazım. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda kullandığı bir cümle benim için çok önemli, siz de önemseyin derim. Sayın Vali’nin de belirttiği gibi önümüzdeki günler için maskeye “su”, mesafeye ise “ekmek” kadar önem vermemiz lazım."

Yazının tamamı için tıklayınız

- Sabah / Hıncal Uluç: Maske, bencil değil, sencildir. Maske sevgidir...

"Salgının yeniden hızlanmasına, bu maske takmayan ve sosyal mesafeye dikkat etmeyen reziller, iğrençler sebep oluyor çünkü.. Bunları engellemeye, salgının hızını kesmeye, Cumhurbaşkanı'ndan başlayan, ricalar, dilekler yetmiyor.. Cezalar da yetmiyor.. Yetmediğini görüyoruz.. O zaman iş İçişleri Bakanı'na düşüyor.. Herkesin başına bir polis dikemez, tamam!. Ama herkesin içine "ceza" korkusunu düşürebilir.. Can yakan ceza olmalı ki, korku düşsün.. Adam başı 10 bin lira mesela.. "O kadar da olur mu" demeyin.. İçinde canlı bomba taşıyan teröristten farksız dolaşan ve kim bilir kaç kişiyi öldürecek olan bu katilin canını yakmazsak, bir kişi zincirleme, yüzlerce, binlerce can kaybına sebep olur. Unutmayın Çin Vuhan'da korona 1, yazı ile "Bir kişi" ile başladı. Cezanın amacı "Bedel ödetme" değildir. Ceza "Engellemek" içindir."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar