GÜNDEM

Koronayı yenen NTV muhabiri Korhan Varol yaşadıklarını anlattı!

Koronavirüs salgınına yakalanan ve tedavisinin ardından taburcu olan NTV muhabiri Korhan Varol yaşadıklarını anlattı.

Koronayı yenen NTV muhabiri Korhan Varol yaşadıklarını anlattı!

Koronavirüse yakalananlarda biri de NTV muhabiri Korhan Varol'du. Korhan 5 gün hastanede tedavi gördü. Şimdi tedavisi evinde devam ediyor. NTV İstanbul Haber Müdürü Göktan Bedük, Korhan Varol'la hastalık sürecini konuştu.

Şu anda iyi olduğunu, zor günleri atlattığını belirten Varol şunları söyledi:

"Hastaneye gittim. Tomografi çektiler. Zatürre başlangıcı olmuştu. Virüs ciğerlerime saldırmış. Hayatımda hiç zatürre olmadım. İlk kez bir akciğer rahatsızlığım oldu. Basit bir soğuk algınlığı sanmıştım. Zatürreyi başlangıç kısmında teşhis ettiler. Beni hemen karantinaya aldılar ve tedavime başlandı.

"BAĞIŞIKLIĞINIZ ÇÖKMÜŞ DURUMDA"

Ateş hiç olmadı bende, en önemli semptomlardan biri. Ateş olmadan da bu belirtiler gösteriyor. Nefes alma zorluğu olan herkese standart prosedür uygulanıyor. Normal bir grip semptomu gibi hissediliyor. Damar yolu açıyorlar ve C vitamini takviyesi veriyorlar. Virüsle savaşıyorsunuz, bağışıklığınız çökmüş durumda. Bu nedenle C vitamini takviyesi yapıldı. Sigara içmediğim, kötü alışkanlığım olmadığı için doktorların işi bir hayli kolaylaşmış."

"PARA CEZASI VAR"

"İlçe sağlık müdürlüğünden her gün arıyorlar. Ev karantinasının da şartları var. Bir Kovid-19 hastası neler yapabilir, neler yapamaz diye madde madde anlatılan kurallar var. Bu şartlara uyulmazsa 3 bin 150 TL cezası var.

Kapıda testler yapılıyor. Dün tekrar geldiler, yeni bir test yaptılar. Bu testin sonucunun negatife dönmesini bekliyorum. Eğer bu negatif çıkarsa, tekrar gelecekler ve bir test daha yapacaklar. Bu da negatif çıkarsa, 14 günü doldurduğumda karantina bitmiş olacak."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar