GÜNDEM

Koronavirüsten ölenlerin definlerine ilişkin şaşırtan açıklama

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun halk sağlığı alanındaki tek hekim üyesi Prof. Dr. Levent Akın'a virüs nedeni ile ölenlerin mezarlarını sordu.

Koronavirüsten ölenlerin definlerine ilişkin şaşırtan açıklama

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın'la konuştu ve Akın'ın Türkiye’de vakaya rastlanmayan herhangi bir yer bulunmadığını ve yakın zamanda aşı bulunacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını aktardığını belirtti.

Akın, koronavirüsten ölenlerin definlerine ilişkin de  Sarıkaya'ya dikkat çeken açıklamalarda bulundu:

"Mezar ayırmak doğru değil, çünkü defin sonrası topraktan virüsün yayılması imkansız. Önemli olan ölenin vücut salgılarıyla muhatap olmamak, bulaşmasını engellemek... Buna gassalların (ölü yıkayıcı) dikkat etmesi lazım. Kefenlendikten sonra ölen kişiden vücut salgısı dışarı çıkmıyorsa bulaşma olmaz. Zaten virüs canlı bedende yaşar, hücre öldükten sonra kısa süre içinde yok olur. Bir başka yere geçmesi, toprağa akıp oradan başka taraflara sızması söz konusu değil ki böyle bir önleme ihtiyaç duyulsun…”

“Covid-19 mezarları yanlış uygulama …”

Türkiye Covid-19’a karşı cuma gününden bu yana yeni bir zemin üzerinde mücadelesini yürütüyor.
Bu yeni zemin tedbirlere uyuma göre önlemlerin sertleşmesini hedefliyor…
Amaç virüsün yayılımının engellenmesi, hastaneye gitmeden vakanın önlenmesi…
Bu kapsamda İl Pandemi Kurulları oluşturulurken, önleyici tıbbın en önemli birimi halk sağlığı hekimleri de daha aktif hale getirildi.
İyi de oldu çünkü salgın hastalıkla mücadeleyi en iyi bilen onlar olduğu için, Covid-19 vakalarına yönelik baştan alınan yanlış tedbirlerin kaldırılmasını da sağlayacaklar.

TOPRAKTAN GEÇMEZ

Bunun başında da birçok insanda ruhani ve vicdani rahatsızlığa yol açan koronavirüs nedeniyle ölenlerin ayrı mezarlara defni geliyor.
Koronavirüs Bilim Kurulu’nun halk sağlığı alanındaki tek hekim üyesi, alanında tanınmış isim Prof. Dr. Levent Akın ile dün sohbet ederken bu konuyu açtım.
“Bilim Kurulu’nun böyle bir kararı yok; biz de anlam veremedik” dedi ve uygulamanın yanlış olduğunu söyledi.
İl Pandemi Kurullarının uygulamayı kaldıracağına inandığını da sözlerine ekledi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar