GÜNDEM

Koronavirüs sonrası nasıl bir dünya ile karşı karşıya kalınacak?

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş koronavirüsün ciddi sorunlar yaratacağına dikkat çekti. Kurtulmuş, “Virüsün attığı yumruğun zararını en aza indirip ötelemek önemli. Dünyayı çok etkileyecek." dedi.

Koronavirüs sonrası nasıl bir dünya ile karşı karşıya kalınacak?

Koronavirüs sonrası nasıl bir dünya ile karşı karşıya kalınacak? Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'la konuştu ve Kurtulmuş'un dünya ticareti dahil bambaşka bir sürece girileceğini ve işsiz kalanların sayısında kaçınılmaz artışlar olacağını aktardığını belirtti. Kurtulmuş, yeni durumdan çıkmak için sadece tedbirlere değil, “sistem mimarisine de ihtiyaç olduğunun” altını çizdi.

Kurtulmuş: Sistem mimarisi de gerekir…

Koronavirüs sonrası nasıl bir dünya ile karşı karşıya kalınacak?

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile dün bu konuda sohbet ederken oldukça ciddi sorunlar yaratacağına dikkat çekti.

Küresel finans mimarisinde ve siyasetinde yeniden yapılanma sağlamasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekip ekledi:

“Virüsün attığı yumruğun zararını en aza indirip ötelemek önemli. Dünyayı çok etkileyecek. Yeniden yerli yerine oturması çok zaman alacak. Bunun için dünya ticareti dahil bambaşka bir sürece girilecek. Bu ancak dayanışma ile aşılabilecek bir durum…”

ÖZVERİ İLE AŞILIR

Kurtulmuş, bu kapsamda işsiz kalanların sayısında kaçınılmaz artışlar olacağına da vurgu yaptı.

“Bu sürecin ilk adımını attık. Bundan sonrasında alınacak tedbirler ardından gelecektir. İşini kaybedenlere Aile Bakanlığı’nın vereceği desteğin bir sonraki adımda daha da artacağına inanıyorum. Biraz daha özveri ile bugünleri aşabiliriz…”

Kurtulmuş, yeni durumdan çıkmak için sadece tedbirlere değil, “sistem mimarisine de ihtiyaç olduğunun” altını çizdi.

Demesi o ki, sistemin yapıları ve davranışlarını bütün olarak ele alıp, onları birlikte çalıştıran yapılanmaya süratle gidilmeli…

Yoksa birbiri ile uyumsuz, geçimsiz, ortak çalışma gösteremeyen sistemleri zor günler bekliyor…

*

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar