DİZİ DÜNYASI

Koronavirüs setleri de vurdu! Diziler sezon finali mi yapıyor?

Dizilerin art arda setlerini iptal ettiğini söyleyen Milliyet yazarı Sina Koloğlu, 'Virüsle mücadele süresi uzadıkça durum ne olacak?' sorusunun yanıtını yapım şirketi ekiplerine sordu.

Koronavirüs setleri de vurdu! Diziler sezon finali mi yapıyor?

12 sendika ve derneğin dizi ve film setlerine 2 hafta ara verilmesi talebine ilk yanıt geldi. Yapımcılar, ‘Hekimoğlu’, ‘Savaşçı’ ve ‘Bir Annenin Günahı’ dizilerinin çekimine ara verileceğini duyurdu. Peki diğer diziler için durum ne? Sina Koloğlu durumu yetkililere sordu ve 1.5 ay çekim yapılmadığı takdirde dizilerin sezon finali yapacağını aktardı.

DİZİLER SEZON FİNALİ YAPABİLİR

Diziler art arda setlerini iptal etmeye başladı. Yedeği olanlar şimdilik idare ediyor. Ama virüsle mücadele süresi uzadıkça durum ne olacak? Konuştuğum büyük yapım şirket yetkilileri özetle şunu söylüyor: “1.5 ay çekim yapılmadığı takdirde, sezon finali yapar diziler.” Yine de “Daha o aşamada değiliz” diyorlar. Bir kanal yöneticisi, “Bu gidişle zaten nasıl sete dönülür bilemiyoruz” diyor. Bir de sektörün kendisi var. Ortalama bir dizinin set ekibi 120 kişi... Yani sektöre bakınca 2 ila 3 bin kişiden bahsediyoruz ortalama. Setlerde çalışanlar ücretlerini haftalık alıyorlar. Sigortaları, çalıştıkları süreyle sınırlı. Duyduğum kadarıyla hayli tedirginler... Kulağıma bir başka bilgi daha geldi. ABD’de birçok dizi, setlerini iptal etti. Büyük kanallar zararı karşılamak için ‘faturaları yollayın’ diyormuş...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar