MEDYA KÖŞESİ

Koronavirüs medyayı da vurdu

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Koronavirüs salgını nedeniyle başta radyo ve televizyonlar olmak üzere medya kuruluşlarının yayınlarını sürdürememe riski ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Koronavirüs medyayı da vurdu

Virüs salgınının ekonomi üzerindeki etkileri nedeniyle reklam kampanyalarının büyük oranda geri çekildiğini belirten Kılınç, “Radyo ve televizyonlar asgari giderlerini bile karşılayamama riski altındayken, işsizliğin yüksek olduğu medya alanında on binlerce çalışan daha işsizlik ile karşı karşıya kalmıştır” dedi.

Doğası gereği, yaşanan bu sürecin ağırlaşarak uzun süreceğinin öngörüldüğünü hatırlatan Yüksel Mansur Kılınç, “Yaşadığımız olağanüstü durumda, yayıncılık sorumluluğunu yerine getirebilmeleri için medya kuruluşları, açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine dahil edilmek, mücbir sebep çerçevesinde ek olarak yeni tedbirlerin uygulamaya konulmasını talep etmektedirler”dedi.

Kılınç açıklamasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, RTÜK, Basın İlan Kurumu, İletişim Başkanlığı ve diğer ilgili kurumlar medya kuruluşları ve medya çalışanlarına destek olmalıdır. Üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirerek ülkemizin salgını ve salgının yarattığı olumsuzlukları dayanışma içinde yenmesine katkı sağlamalıyız. Birlikte Başaracağız.” (Oda TV)

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar