GÜNDEM

Korkalım ama panik olmayalım! O açıklamalar Muharrem Sarıkaya'yı rahatlattı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin dün akşam Teke Tek programında yaptıkları açıklamalara dikkat çekti.

Korkalım ama panik olmayalım! O açıklamalar Muharrem Sarıkaya'yı rahatlattı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, koronavirüsün ortaya çıktığından düne kadar kendi mecrasında iyi yöneltildiğini ve İran'da virüse rastlanmasından bu yana yaşananların yakalanan ivmeyi bozduğunu söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin Teke Tek programındaki “Türkiye virüsün girişini geciktirmeye çalışıyor; korkalım, ama panik yapmayalım…” sözüne dikkat çeken Sarıkaya yapılan açıklamaların üzerinden geçti ve "Sakin, endişeye yer vermeyen kararlı, bilim insanının yaklaşımı ve sakin ses tonuyla meseleyi net ortaya koydu. Ne yalan söyleyeyim içimi ferahlattı…" dedi.

KORKALIM AMA PANİK OLMAYALIM

Bunu en iyi anlatan da Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin dün akşam arkadaşım Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında söyledikleri şu sözdü:
“Türkiye virüsün girişini geciktirmeye çalışıyor; korkalım, ama panik yapmayalım…”
Virüsün ağırlıklı olarak yaşlıları ve hastaları olumsuz etkilediği, dünya nüfusunun %50’sine yayılacağı, yazla birlikte yok olacağı için kaygıya gerek olmadığını belirtti.
Koronavirüse yakalananların %95’lik grubunda ölümün görülmediğini belirten açıklaması da panik virüsü öldüren sprey gibiydi…
Sakin, endişeye yer vermeyen kararlı, bilim insanının yaklaşımı ve sakin ses tonuyla meseleyi net ortaya koydu
Ne yalan söyleyeyim içimi ferahlattı…
Anlaşılmayan nokta ise madem Koronavirüs Bilim Kurulu oluşturuldu o zaman bu açıklamaları neden bilim insanları yapmaz…
Güvenilir, ikna edici, hem de siyasetin de işini kolaylaştırıcı…
Daha önemlisi, panik virüsünü de yok edici...

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar